Food & Drink|23.04.2021 12:24

5 ιδέες για πασχαλινά δώρα νόστιμα και ξεχωριστά

Newsroom

Καθώς το Πάσχα πλησιάζει, συγκεντρώσαμε διάφορες προτάσεις για δώρα στο κλίμα των ημερών. Στην παρακάτω λίστα, που καλύπτει διαφορετικά βαλάντια και γούστα, θα βρείτε από αφράτα, μυρωδάτα τσουρέκια, σοκολατένια αυγά και πλούσια καλάθια γεμάτα με κάθε λογής ελληνικές, γλυκές και αλμυρές νοστιμιές, μέχρι ιδιαίτερες λαμπάδες, διακοσμητικά αντικείμενα, αλλά και παιχνίδια με εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τα παιδιά. Μπορείτε να τα αγοράσετε είτε με click away και click inside, είτε διαδικτυακά.

  1. GB Corner Gifts & Flavors: Γλυκιές λιχουδιές και όχι μόνο

    Το GB Corner του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία προτείνει μια μεγάλη ποικιλία από δώρα για Πάσχα. Εντυπωσιακά «γεωμετρικά» σοκολατένια αυγά σε διαφορες εκδοχές (με σοκολάτα γάλακτος, μαύρη ή καραμελωμένη λευκή), σοκολάτες και μακαρόν με την υπογραφή του βραβευμένου Γάλλου ζαχαροπλάστη Aρνό Λαρέρ, αλλά και αφράτα κι αρωματικά παραδοσιακά τσουρέκια που φτιάχνει και φέτος όπως κάθε χρόνο η έμπειρη ομάδα του ζαχαροπλαστείου του ιστορικού ξενοδοχείου... Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Τόσο online, όσο και στο κατάστημα (με click away και click in shop) σας περιμένουν και χειροποίητες λαμπάδες και ξεχωριστές πασχαλινές συνθέσεις, ποικιλίες σπάνιων τοπικών προϊόντων, είδη σπιτιού και ένδυσης και ιδιαίτερα έργα τέχνης.

    Ώρες λειτουργίας του καταστήματατος: Δευτέρα έως Σάββατο από τις 11:00 έως τις 18:30 για click away και click in shop. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103330750. Διαδικτυακές αγορές στο www.grandebretagnestore.com

  2. A Magic Cabinet: Πες το με ένα καλάθι

    Το e-shop με την υπογραφή της Ευγενίας Χανδρή προτείνει αυτό τον καιρό, όχι ένα, όχι δύο αλλά δεκαοκτώ διαφορετικές συνθέσεις προϊόντων μικρών παραγωγών που έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τα όμορφα θεματικά καλάθια του, σχεδιασμένα για κάθε όρεξη κι επιθυμία, είναι ωραία ιδέα για δώρο. Υπάρχουν καλάθια με ιδέες όσους ξεκινούν τη μέρα τους με ένα πλούσιο πρωινό, για όσους αγαπάνε τα ζυμαρικά, για τα barbeque του Σαββατοκύριακου, καλάθια με όλα τα απαραίτητα για να στήσει κανείς μια πρωτότυπη πιατέλα με μεζέδες κι άλλα για όσους θέλουν να εντρυφήσουν στο ποιοτικό ελληνικό ελαιόλαδο, ή να δοκιμάσουν διαφορετικές γευστικές και αρωματικές... αποχρώσεις του ελληνικού μελιού. Kαθώς τα προϊόντα της συλλογής του Α Μagic Cabinet πωλούνται και αυτόνομα, στο site θα βρείτε και πολλές ιδέες για τα τραπέζια των ημερών.

    Παραγγελίες στο www.amagiccabinet.com

  3. Το πασχαλινό κουτί των Dudettes: Εκπλήξεις για τα παιδιά

    Η νέα πρόταση της Ελένης και της Κατερίνας Παπαγεωργιάδη είναι ένα Easter box γεμάτο με χειροτεχνίες, παιχνίδια και λιχουδιές, που στόχο έχει να απασχολήσει δημιουργικά τους μικρούς της παρέας. Tα πιτσιρίκια θα ανοίξουν το κουτί, θα κόψουν και θα κολλήσουν ανοιξιάτικες φιγούρες, θα οδηγήσουν κοτοπουλάκια στον αχυρώνα σε ένα διασκεδαστικό επιτραπέζιο, θα ζωγραφίσουν αυγά και μαζί με τους γονείς τους (εδώ χρειάζεται κι η συμμετοχή των μεγάλων) θα φτιάξουν εύκολα και γρήγορα μάφιν, με ένα ένα μείγμα με την υπογραφή των Μύλων Αγίου Γεωργίου.

    Το Easter Box είναι διαθέσιμο στο CreationsbyDudettes.com, όπου θα βρείτε και την πιο μικρή του εκδοχή καθώς και πολύχρωμες λαμπάδες για να συμπληρώσετε το πασχαλινό σας δώρο.

  4. Coffee Island: Παράδοση με άρωμα καφέ


    Τα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας γιορτάζουν το Πάσχα με μια σειρά προϊόντων περιορισμένης κυκλοφορίας, που κλείνονται σε όμορφες συσκευασίες. Ο καθένας μπορεί να κάνει τη δική του σύνθεση και να τη δωρίσει στους αγαπημένους του, διαλέγοντας ανάμεσα σε πασχαλινό τσουρέκι, μπισκοτάκια πορτοκαλιού, λουκουμάκια με τεντούρα (το παραδοσιακό ηδύποτο της Πάτρας και γενέτειρας των Coffee Island), παραδοσιακό ελληνικό καφέ ή έναν αρωματικό καφέ φίλτρου με αρώματα φουντουκιού, κανέλας και βανίλιας, αλλά και μια συλλεκτική ανοιξιάτικη κούπα βαμμένη σε παστέλ χρώματα.

    Τα δώρα μπορούν να αποσταλούν σε όλη την Ελλάδα με την υπηρεσία Coffee Mates, μέσω από το www.coffeeisland.gr ή το ΜyCoffeeIsland App.

  5. Cycladic Shop: Το Πάσχα περνάει από το μουσείο

    Οι πασχαλινές προτάσεις του πολύ καλαίσθητου shop του του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μπορεί να μην τρώγονται, αλλά μπορούν κάλλιστα να ομορφύνουν το τραπέζι σας. Μια επιζωγραφισμένη κοτούλα, μια κεραμική πασχαλίτσα ή ένα κεραμικό αυγό με σύμβολα και απεικονίσεις μυθολογικών θεμάτων που διακοσμούν αρχαία ελληνικά αγγεία θα του δώσουν μια ιδιαίτερη νότα. Μαζί τους θα βρείτε πολλά ακόμη χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα που υπογράφουν Έλληνες σχεδιαστές και κεραμίστες, παιχνίδια και λαμπάδες, όλα εμπνευσμένα από τις συλλογές του μουσείου. Το παιδικό πασχαλινό σετ, που περιλαμβάνει μια πάνινη βιολόσχημη κούκλα, ένα παζλ με 24 τεμάχια, ένα μπλοκ με ζωγραφιές και μια λαμπάδα με ξύλινο διακοσμητικό πτηνό είναι ωραία ιδέα για τα βαφτιστήρια. Για τους μεγάλους μπορείτε να διαλέξετε και τα κεντήματα σε κυκλικά τελαράκια, με σχέδια και μοτίβα εμπνευσμένα από την πλούσια ελληνική παράδοση.

    Ηλεκτρονικές παραγγελίες στο www.cycladic.gr/shop. Αγορές με click away και click in shop από Δευτέρα έως Παρασκευή, 11:00 – 17:00, με ένα τηλεφώνημα στα 210 7249706 και 6941600666.

Πάσχαδώρα