Food & Drink|09.05.2021 10:25

Dopios: Ένα νέο μεζεδοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας

Newsroom

Τα αδέρφια Ανδρέας και Γιώργος Πιτσιλής έχουν γράψει... πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ της εστίασης και της διασκέδασης, με μαγαζιά με μεγάλη ιστορία στην αθηναϊκή σκηνή, όπως το Balthazar στους Αμπελόκηπους, που επιστρέφει αυτή την Παρασκευή 7/5, το Rock n Roll στο Κολωνάκι και όχι μόνο. Τώρα έρχονται να προσθέσουν στο γευστικό μωσαϊκό του κέντρου ένα νέο μεζεδοπωλείο με μοντέρνο χαρακτήρα. Το νέο τους δημιούργημα, που λέγεται Dopios (Ντόπιος δηλαδή), θα ξεκινήσει τη λειτουργία του σε λίγες ημέρες κάτω από την πλατεία Κλαυθμώνος. Θα βγάλει τραπέζια και καρέκλες με ψαθάκι στον πεζόδρομο, με φόντο το μικρό βυζαντινό εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων και θα να σερβίρει νοστιμιές της γης και της θάλασσας ιδωμένες με σύγχρονη ματιά.

Την κουζίνα του καινούργιου, βαμμένου στα χρώματα της ελιάς μεζεδοπωλείου έχει επιμεληθεί ο πολύ δημιουργικός σεφ και επί χρόνια συνεργάτης των αδερφών Πιτσιλή Χριστόφορος Πέσκιας, οπότε, αναμενόμενα, τα πιάτα, που βασίζονται σε προϊόντα από διάφορες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, κινούνται σε οικεία μονοπάτια, έχουν όμως ιδιαίτερες πινελιές. Στο μενού θα συναντήσετε λόγου χάρη καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με dressing από πιπεριά Φλωρίνης, ρεβιθάδα με ρεβίθια του Σαλαμουσά από τη Λήμνο και κρέμα από μανούρι, γαύρο μαρινάτο με μαγιονέζα ρέγγας, πράσινη ντομάτα και κουμκουάτ, καπνιστό χέλι του Γείτονα με πουρέ παντζαριoύ και dressing εσπεριδοειδών, ενώ στα γλυκά θα υπάρχει, μεταξύ άλλων, ένα ρυζόγαλο με τα ταπιόκα και φράουλες. Όλα τα παραπάνω θα συνοδεύονται με κρασιά, ούζα, τσίπουρα κλασικά και παλαιωμένα και άλλα αποστάγματα, όλα ελληνικά.

Dopios Σκουλενίου 1, πλατεία Αγίων Θεοδώρων, Αθήνα, τηλ. 2103310049

άφιξημεζεδοπωλείο