Food & Drink|14.05.2021 10:29

Γκαστόνε: Μια πολύ δραστήρια μαγειρική συντροφιά, ένα νέο εστιατόριο με αγάπη για το κρέας

Άντζελα Σταματιάδου

Συζητιέται εδώ και καιρό το καινούργιο εγχείρημα του Κλεομένη Ζουρνατζή, του Περικλή Κοσκινά και των αδερφών Σπύρου και Βαγγέλη Λιάκου. Έξι χρόνια μετά την άφιξη της ιδιαίτερα δημοφιλούς Cookoovaya στην περιοχή του Χίλτον, κι αφού μεσολάβησε και το Hoocut στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, η γνωστή τετράδα μαγείρων-ιδιοκτητών παρουσιάζει ένα καινούργιο εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας με το κρέας σε πρωταγωνιστικό ρόλο και όνομα... γουρλίδικο. Λέγεται Γκαστόνε, όπως και o ξάδερφος του Ντόναλντ Ντακ, το πιο τυχερό παπί του κόσμου. Έρχεται σε μια εποχή που λίγη παραπάνω τύχη την χρειαζόμαστε κι έχει σκοπό να γίνει στέκι.

Οι δημιουργοί του θέλησαν το νέο αυτό σενάριο, το οποίο ξετυλίγεται σε έναν ψηλοτάβανο χώρο με πράσινη πρόσοψη στη συμβολή Πραξιτέλους και Αγίου Μάρκου, να έχει casual, νεανικό στιλ, χωρίς αυστηρούς κώδικες, χωρίς δεσμεύσεις. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καλή πρώτη ύλη, που η εν λόγω μαγειρική παρέα πάντοτε την ψάχνει πολύ, το Γκαστόνε δένει το σύγχρονο παγκόσμιο φαγητό του δρόμου με χαρακτηριστικές αναφορές στην ελληνική κουζίνα. Στα ψυγεία του έχει μορταδέλα μαύρου χοίρου, προσούτο από καλαρύτικο πρόβατο κι αρσενικό Νάξου. Στην κουζίνα του ψήνονται αρνίσια παϊδάκια και μπριζολάκια από στεπική αγελάδα, αλλά και μπιφτέκια για μπέργκερ.

Θα καθίσετε στις ρετρό καρέκλες με τα πολύχρωμα πλαστικά κορδόνια που θυμίζουν παλιά καλοκαίρια, δίπλα στα δέντρα, και θα δοκιμάσετε τραγανό γουρουνόπουλο στη σούβλα με σάλτσα πικαλίλι, μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο στη γάστρα, αλλά και hot dog από μαύρο χοίρο σε αχνιστό ψωμάκι ή σάντουιτς με ξεψαχνισμένο κοτόπουλο και ρώσικη σαλάτα. Θα γλυκαθείτε με λουκουμάδες και σοκολατίνα. Μαζί τους θα βρείτε αρκετές επιλογές σε κρασιά αλλά και μία σειρά από κλασικά, διαχρονικά κοκτέιλ. Mai Tai, Βloody Mary, Old Fashioned...

Γκαστόνε Grills & Spirits Πραξιτέλους 43 & Αγίου Μάρκου, Αθήνα, τηλ. 210 3211455. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, από τη μια το μεσημέρι.

άφιξηκρέαςεστιατόριοκοκτέιλ