Food & Drink|19.05.2021 11:20

Ένα φλιτζάνι... Λατινική Αμερική: Οι νέες κάψουλες του The Underdog

Άντζελα Σταματιάδου

Όσοι αγαπούν τον καλό καφέ το Τhe Underdog στο Θησείο το έχουν βάλει στην ατζέντα τους από τις πρώτες μέρες που άνοιξε, πριν έξι χρόνια. Στο coffee shop στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών ο Τάσος Δεληχρήστος και η ομάδα του, άριστοι γνώστες του αντικειμένου, κάνουν πολύ καλή δουλειά, για αυτό και τα σακουλάκια τους με καφέ για το σπίτι είχαν ήδη πολλούς φανατικούς φίλους όταν αποφάσισαν να μπουν (και) στο παιχνίδι της κάψουλας. Τον καιρό της καραντίνας, που όλα ‒φαγητό, ποτό, καφέ‒ τα μετέφερε σε οικιακό... τερέν παρουσίασαν εννιά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις διαφορετικών προελεύσεων, αρωματικών προφίλ και στιλ. Τώρα που στη συλλογή τους προστέθηκαν πέντε ακόμη καφέδες από χώρες της Λατινικής Αμερικής σε αλουμινένιες κάψουλες, οι επιλογές έφτασαν τις δεκατέσσερις. Δεν τις λες και λίγες.

Αν κάνετε αυτό τον καιρό μια στάση στην πίσω αυλή του όμορφου νεοκλασικού όπου στεγάζεται το πολύ δραστήριο καφέ (καλό είναι να κάνετε κράτηση) για ένα φρέντο εσπρέσο, έναν καπουτσίνο ή έναν cold brew, βάζοντας επ’ ευκαιρία στο πλάι του ένα babana bread ή εκείνο το σοκολατένιο babka που το έχουν καμάρι, μπορείτε φεύγοντας να αγοράσετε μερικές κάψουλες για την σπιτική σας μηχανή. Εναλλακτικά, μπορείτε να τις παραγγείλετε μέσω του e-shop τους, καθώς επίσης και μέσω της Wolt και του e-food.

Αν σας αρέσουν οι φρουτώδεις καφέδες, δοκιμάστε τον Yambamine από το Εκουαδόρ, με νότες φράουλας και ανανά, αλλά και τον Estrella από μια φάρμα στη νοτιοδυτική Koλομβία, με αρώματα καραμέλας, ροδάκινου και δαμάσκηνου. Ο La Pila από την Γουατεμάλα δίνει ένα ευχάριστα γλυκό φλιτζάνι με νότες μελάσας, σιροπιού σφενδάμου και φραγκοστάφυλου, ο Norma Iris από την Ονδούρα παίζει με το τρίπτυχο βύσσινο-ώριμο σταφύλι- κανέλα και ο La Joya από το Μεξικό είναι ένας όμορφα ισορροπημένος καφές με ωραίες εντάσεις, που σου αφήνει στο στόμα αρώματα βύσσινου, σμέουρου και ώριμου σταφυλιού.

The Underdog Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ. 2130365393

καφέςκαφέκάψουλες