Food & Drink|24.05.2021 10:04

Δυο καινούργια Brio Βistro στα βόρεια προάστια

Άντζελα Σταματιάδου

Ο Γάλλος σεφ Jean-Charles Métayer σκεφτόταν για καιρό ένα κατάστημα με πρωταγωνιστή το μπριός. Έτσι γεννήθηκε το Βrio, που άνοιξε πριν από ενάμιση χρόνο στο Νέο Ψυχικό, παρουσιάζοντας πολλές διαφορετικές όψεις του γαλλικού βουτυράτου ψωμιού, γλυκές και αλμυρές. Το αθηναϊκό κοινό καλοδέχτηκε τα πολλών τύπων γκουρμέ σάντουιτς, την παραλλαγή στο Scotch egg, το «briossant», που είναι μια μείξη του μπριός και του κρουασάν, το μπριός με σοκολάτα και κρέμα πατισερί και όλα τα υπόλοιπα που φτιάχνονται στο εργαστήρι της briocherie της οδού Σολωμού και φιγουράρουν στη βιτρίνα. Τώρα ήρθε η ώρα να γνωρίσει τα δύο Brio Bistro, ένα στην κεντρική πλατεία Ελευθερωτών στο Χαλάνδρι κι ένα στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στη Νέα Ερυθραία, που εμπλουτίζουν την αρχική ιδέα με πολλές ακόμη προτάσεις.

Οι δύο καινούργιοι αυτοί χώροι θα σερβίρουν πρωινό, brunch, βραδινό και μαζί τους όλα τα έτοιμα προϊόντα και παρασκευάσματα του Brio – τα οποία θα μπορεί πάντα να κανείς, αν θέλει, να τα αγοράσει για το σπίτι. Το πρωί και το μεσημέρι εκτός από τις παρασκευές που ήδη ξέρουμε (μπριος, γλυκά, cookies, μπάρες κ.ά.) θα προτείνουν ζεστά πιάτα, όπως ομελέτες, αυγά Benedict ή Florentine και γαλλικές κρέπες. Θα μπορεί κανείς να τα συνδυάσει με ένα χαρμάνι τεσσάρων καφέδων από την Ονδούρα, τη Βραζιλία, το Περού και την Αιθιοπία, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ελληνική εταιρία Qualita Unica ή κάποιον από τους εναλλασσόμενους μονοποικιλιακούς καφέδες της συλλογής τους.

Από αργά το απόγευμα μέχρι το βράδυ θα σερβίρεται ένα δεύτερο μενού με γαλλικό αέρα. Έτσι θα μπορεί κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε πιάτα όπως κοτόπουλο με μουστάρδα, σάλτσα μανιταριών και φρέσκα ζυμαρικά, αντρεκότ με τηγανητές πατάτες, μπέργκερ, σολομός με σάλτσα βοτάνων και λαχανικά ή μια μπουγιαμπέσα με φρέσκο ψάρι, κολοκυθάκια, πατάτες και σαφράν. Για συνοδεία υπάρχουν πολλά κρασιά σε ποτήρι, με τις επιλογές να ανανεώνονται συχνά από τον σομελιέ Στάθη Τσώκο.

BRIO Bistro Χαλάνδρι: Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, τηλ. 2106822777 / BRIO Bistro Νέα Ερυθραία:  Χαριλάου Τρικούπη 146, Νέα Ερυθραία, τηλ. 2108000222. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 – 00:15.

μπριόςκαφέςφαγητόεστιατόρια