Food & Drink|01.06.2021 14:25

Κυκλαδίτικη κουζίνα με την υπογραφή του Σωτήρη Ευαγγέλου στο Liostasi της Ίου

Newsroom

Για ένα ακόμη γαστρονομικό καλοκαίρι ετοιμάζεται το Liostasi στην Ίο. Το boutique hotel πέντε αστέρων, το οποίο έχει αποσπάσει αρκετές διακρίσεις για το φαγητό του κι οργανώσει ενδιαφέροντα γευστικά events με καλεσμένους μερικούς από τους πιο ταλαντούχους μάγειρες της ελληνικής εστιατορικής σκηνής, φέτος συνεργάζεται με έναν από τους πιο σημαντικούς πρεσβευτές της σύγχρονης κουζίνας του τόπου μας: το καινούργιο μενού του εστιατορίου Grandma’s υπογράφει ο Σωτήρης Ευαγγέλου. Στην κουζίνα θα βρίσκουμε τον Χρήστο Κανουλά, ο οποίος έχει δουλέψει σε ελληνικά πολυτελή ξενοδοχεία όσο και σε γνωστά εστιατόρια του Λονδίνου.

Με τον έμπειρο και εξαιρετικά δημιουργικό σεφ και executive chef του Μakedonia Palace στη Θεσσαλονίκη να επιμελείται τη φετινή γευστική πρόταση του ξενοδοχείου, όσοι βρεθούν σε κάποιο από τα τραπέζια της εντυπωσιακής βεράντας που βλέπει στο λιμάνι θα δοκιμάσουν μια νέα κυκλαδίτικη κουζίνα, περασμένη από το προσωπικό του φίλτρο. Όπερ σημαίνει σαλατούρι, λιόκαφτα χταπόδια με φάβα από τη Σχοινούσα, κατσικάκι «πατατάτο» κι άλλα πολλά. «Αποτελεί για εμένα μια ιδιαίτερα γοητευτική πρόκληση η ευκαιρία να δουλέψω με τις διαχρονικές συνταγές και τα εκλεκτά υλικά των Κυκλάδων», επισημαίνει ο Σωτήρης Ευαγγέλου, τονίζοντας ότι στα πιάτα του δίνει μεγάλη σημασία στην πρώτη ύλη, τις καθαρές γεύσεις και τη μαγειρική παράδοση της Ίου και των γειτονικών νησιών. 

Grandma’s Restaurant Liostasi Hotel & Suites, Ίος, τηλ. 2286092140

ελληνική κουζίναξενοδοχείοεστιατόριοΚυκλάδεςΣωτήρης Ευαγγέλου