Food & Drink|08.06.2021 08:44

Στο Redd ο καφές είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα σου

Newsroom

Άλλος τον προτιμάει με φρουτώδη αρώματα και λίγη οξύτητα, άλλος τον θέλει πιο γλυκόπιοτο με νότες σοκολάτας ή ξηρών καρπών. Ο καφές είναι προσωπική υπόθεση. Μια μικρή απόλαυση που χαρίζουμε στον εαυτό μας μέσα στη μέρα. Καθώς είναι αρκετά τα καταστήματα που εκπροσωπούν την ποιοτική του πλευρά, προτείνοντας καφέδες ποικίλων προελεύσεων και ιδιαίτερα χαρμάνια, δοκιμάζεις όσα προσφέρουν και συνήθως βρίσκεις κάτι που να σου ταιριάζει. Στο Redd Coffee, όμως, το οποίο πρωτογνωρίσαμε πριν από κάποια χρόνια στο Νέο Ψυχικό και πλέον το βρίσκουμε στο Κολωνάκι και στη Γλυφάδα, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά: μπορείς να συμμετάσχεις στη διαμόρφωση του προφίλ του καφέ που έχεις στην κούπα ή στο ποτήρι σου.

Ο Ανδρέας Καροτσιέρης, ο οποίος εμπνεύστηκε αυτή τη διαφορετική προσέγγιση στην παραγγελία του καφέ, ταξιδεύει σ’ όλο τον κόσμο για να να επιλέξει τους πράσινους κόκκους που στη συνέχεια καβουρδίζονται προσεκτικά και συνθέτουν το ρεπερτόριο του μοντέρνου espresso bar. Τη συλλογή του απαρτίζουν καφέδες που έρχονται από την Κολομβία, την Αιθιοπία, την Κένια, την Ινδονησία, την Παπούα Νέα Γουινέα και πάει λέγοντας. Αντί να τους κατηγοριοποιήσουν ανάλογα με την προέλευσή τους, προτιμούν να προτάσσουν τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά τους.

φωτογραφίες: Μάριος Σαγιάς

Η διαδικασία είναι διαδραστική. Ένα παιχνίδι πειραματισμού, που κινείται ανάλογα με την ώρα, τη διάθεση και τα γούστα του καθενός. Την ώρα της παραγγελίας καλείσαι να πάρεις αποφάσεις. Θα επιλέξεις δυο από τα καρτελάκια που θα βρείς παραταγμένα στον πάγκο μπροστά σου, με τα επιμέρους χαρακτηριστικά που θέλεις να έχει ο καφές σου. Γλυκύτητα, οξύτητα, περισσότερη πολυπλοκότητα, μακρά επίγευση... Οι baristi στη συνέχεια θα φτιάξουν ένα ρόφημα με τις ειδικές παραμέτρους που έχεις θέσει, χρησιμοποιώντας έναν εμπειρικό αλγόριθμο που αξιοποιεί τα προς διάθεση χαρμάνια, τα διαφορετικά επίπεδα του καβουρδίσματος και τα εξειδικευμένα παρασκευαστικά πρωτόκολλα του Redd.

Πέρα από το να κάνεις μια στάση για έναν tailor-made εσπρέσο και καπουτσίνο ζεστό ή freddo, αλλά και έναν latte ή έναν flat white (για τις παρασκευές με γάλα υπάρχουν και vegan εκδοχές, με γάλα βρώμης), στα δύο καταστήματα, στο κέντρο και στα νότια, προάστια έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις και καφέ για το σπίτι. Στα ράφια θα βρεις αρκετούς καφέδες μοναδικής προέλευσης και blends σε όμορφες ασπρόμαυρες συσκευασίες, αξίζει όμως, τώρα το καλοκαίρι, να φύγεις και με ένα μπουκάλι δροσιστικό cold brew. Η κρύα εκχύλιση διαρκεί δώδεκα ώρες και καθώς ο καφές φιλτράρεται δύο φορές και απαλλάσσεται από τα ιζήματα που τον καθιστούν επιρρεπή στην οξείδωση, ακόμη κι αν δεν τον καταναλώσεις αμέσως, μπορείς να τον διατηρήσεις στο ψυγείο για είκοσι μέρες από την ημερομηνία παρασκευής του.

Redd Coffee Καψάλη 8, Κολωνάκι & Λεωφόρος Ποσειδώνος 71, Γλυφάδα, τηλ. επικοινωνίας: 2106928050.

καφέςΓλυφάδακαφέΚολωνάκι