Food & Drink|13.06.2021 10:52

Βellagio: Νοστιμιές αλά ιταλικά στην Αγία Παρασκευή

Άντζελα Σταματιάδου

Δύσκολα αντιστέκεσαι στη μυρωδιά μιας φρεσκοψημένης ιταλικής πίτσας. Εξίσου δύσκολα λες όχι σε ένα καλοφτιαγμένο ιταλικό πιάτο ζυμαρικών. Στο Bellagio, που άνοιξε πριν ένα χρόνο στην Αγία Παρασκευή, έχουν αμφότερα τις ωραίες στιγμές τους. Είτε μεσοβδόμαδα, είτε το Σαββατοκύριακο, μπορείς να πιάσεις κάποιο από τραπέζια της χαλαρής μικρής «βεράντας» πάνω στη Αγίου Ιωάννου και με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι – προτείνει κυρίως ελληνικές και κάποιες ιταλικές, γαλλικές κι ισπανικές ετικέτες– να χαρείς μερικές χαρακτηριστικές γεύσεις της κουζίνας της γειτονικής χώρας.

To vitello tonnato είναι όμορφα παρουσιασμένο (πάνω στο νουά απλώνονται σαν κεντίδια η σάλτσα τόνου, σάλτσα πιπεριάς, ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί και κάπαρη). Είναι και γευστικό, με ωραίες μικρές εντάσεις. Τα arancini (κροκέτες ρυζιού), που στην προκειμένη ενισχύονται με κιμά μπολονέζ, έχουν ρουστίκ νοστιμιά και τα πλευρώτους που ψήνονται στη σχάρα παρέα με καπνιστή μοτσαρέλα είναι ένας πολύ απλός και συμπαθητικός συνδυασμός για τη μέση. Οι σαλάτες είναι περιποιημένες, με ωραία dressings ‒σας προτείνω τη Rοmana, που έχει πολλά κοινά με τη Caesar, με πράσινα σαλατικά, κοτόπουλο, κρουτόν, φλέικς παρμεζάνας και σάλτσα aioli.

Μια που το γευστικό προφίλ του Bellagio το έχει επιμεληθεί ο Νίκος Δημητροκάλης (σεφ και ιδιοκτήτης του Dal Professore), δεν λείπει η χαρακτηριστική οβάλ, ελαφριά και τραγανή πίτσα με την υπογραφή του. Οι λευκές και κόκκινες εκδοχές της που βγαίνουν από τον καλυμμένο με πολύχρωμες ψηφίδες φούρνο καλύπτουν πολλά γούστα και διαθέσεις. Από αυτές που δοκίμασα ξεχωρίζω την pistacchio, με μορταδέλα, μοτσαρέλα, γκορκοντζόλα και πέστο φιστικιού Αιγίνης. Ο Μιχάλης Μαργαρίτης, ο οποίος έχει αναλάβει την κουζίνα έχει προσθέσει και δικές του ιδέες στο μενού.

Η καρμπονάρα... κλέβει την παράσταση. Η σάλτσα με κρόκο αβγού που τυλίγει όμορφα τα σπαγγετόνι, το guanciale (αλλαντικό από μάγουλα χοιρινού), το pecorino Romano και το πιπέρι δένουν πολύ ωραία σ’ αυτό το πολύ αγαπητό πιάτο, που στα μέρη μας έχει πολλές φορές κακοπάθει. Κι αν θέλετε κάτι λίγο διαφορετικό, μπορείτε να στραφείτε προς το χοιρινό φιλέτο με σάλτσα κόκκινου κρασιού. Σερβίρεται με φακές, σταφίδα και κουκουνάρι, πουρέ από κρεμμύδια εσαλότ και χώμα ελιάς, που βάζει μια γήινη πινελιά στο σύνολο ‒ στην περίπτωση μας πάντως το κρέας ήταν λίγο στεγνό. Μετά από όλα τα παραπάνω το αφράτο τιραμισού είναι ό,τι πρέπει για γλυκό φινάλε.

Bellagio Αγ. Ιωάννου 82, Αγία Παρασκευή, τηλ. 2106000646. Ωράριο λειτουργίας: Kαθημερινά, εκτός Δευτέρας, 14.00-00.00. 

πίτσαιταλική κουζίναεστιατόριο