Food & Drink|22.06.2021 12:50

Ραντεβού με το οινοποιείο Βατίστας στο Gigifioggos στο Περιστέρι

Newsroom

Από τότε που ο Gigifioggos πρωτοάνοιξε τις πόρτες του στο Περιστέρι τα οινικά events ήταν μονίμως στο πρόγραμμα, συνδυάζοντας κρασί και φαγητό σε φιλικό, χαλαρό κλίμα. Τώρα, μετά από την αναγκαστική παύση του lockdown, επιστρέφουν, πάντα με την επιμέλεια του συμβούλου σομελιέ του χώρου Βασίλη Παπαδόπουλου, με το οινοποιείο Βατίστας να κάνει την αρχή την Τετάρτη, 23 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ. Η πρώτη αυτή θεματική βραδιά «φωτίζει» τη συστηματική δουλειά του Γιάννη Βατίστα και της κόρης του Μαρίας ‒που έχει αναλάβει τον οικογενειακό αμπελώνα στον κάμπο των Βοιών και στις πλαγιές της Παντάνασσας, ανανεώνοντας τις οινικές προτάσεις του κτήματος‒ πάνω στις γνωστές και πιο σπάνιες τοπικές ποικιλίες της περιοχής.

Όσοι βρεθούν την Τετάρτη στο wine bistro της Κώστα Βάρναλη θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια μονοποικιλιακή έκφραση του Πετρουλιανού, που μέχρι την έλευση του εν λόγω φινετσάτου, με αρώματα λευκόσαρκων φρούτων και εσπεριδοειδών κρασιού, το βρίσκαμε μόνο σε χαρμάνια. Θα δοκιμαστούν επίσης το Ορίζων, ένα ενδιαφέρον blend Κυδωνίτσας, Μαλαγουζιάς, Ασύρτικου και Πετρουλιανού και το Ίρινον, ένα φρουτώδες ροζέ που παντρεύει την Μανδηλαριά, με την Θράψα και το Μαυρούδι και βάφει τα ποτήρια τριανταφυλλί. Ειδικά για την εν λόγω βραδιά ο Gigifioggos προσφέρει με κάθε ποτήρι ένα δεύτερο και με κάθε φιάλη μια ακόμη, που μπορούν να σεταριστούν με τα πιάτα που προτείνει αυτό το καλοκαίρι η κουζίνα του.

Gigifioggos Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι, τηλ.: 2105745985

wine barοινοποιείοκρασίΠεριστέρι