Food & Drink|27.06.2021 21:39

Πήγαμε για brunch στο Mr. Fox

Άντζελα Σταματιάδου

Όλες τις φορές που βρέθηκα στο Mr. Fox ήταν βράδυ. Την πρωινή του πλευρά δεν την είχα δει. Την αφορμή έδωσε το brunch που σερβίρουν τα Σαββατοκύριακα. Είχε ξεκινήσει πέρυσι το φθινόπωρο, σταμάτησε αναγκαστικά με το lockdown, επέστρεψε με μερικές μικρές αλλαγές, τόσο στο κομμάτι του φαγητού όσο και του ποτού. Αν πιάσεις μια θέση στο ξύλινο ντεκ που μοιάζει με μπαλκονάκι, από τη μια έχεις το εσωτερικό που θυμίζει λονδρέζικο αρχοντικό κι από την άλλη το πήγαινε-έλα της οδού Λαοδίκης. Τα υπόλοιπα τραπέζια απλώνονται ένα επίπεδο παρακάτω, στο πεζοδρόμιο, κάτω από την τέντα.

Με το που πήραμε στα χέρια μας τους καταλόγους κι αρχίσαμε να διαπραγματευόμαστε το... mix & match, σκεφτόμουν ότι όλον αυτό τον καιρό που μείναμε στο σπίτι μπορούσαμε να παραγγείλουμε και brunch. Αλλά αυτό το κράμα πρωινού-μεσημεριανού, που μοντάρει γλυκά και αλμυρά, καφέδες και κοκτέιλ είναι και το «έξω», η παρέα, το πιο χαλαρό κλίμα του τέλους της εβδομάδας. Κι αυτό δεν μεταφέρεται τόσο εύκολα.

Τα Balagan Benedict

Διάλεξε ο ένας, διάλεξε ο άλλος, δοκιμάσαμε αρκετά. Την αρχή έκαναν τα Balagan Benedict (€ 9,5), αυγά ποσέ, δηλαδή, με σος hollandaise με πάπρικα, καψαλισμένο αβοκάντο, ψιλοκομμένες πιπεριές και προσούτο, που σχημάτιζαν μια φωλιά πάνω σε αφράτο μπριοσένιο ψωμάκι. Το Egg in a dough (€ 8), αυγό που ψήνεται στον ξυλόφουρνο μέσα σε μια βαρκούλα από ζυμάρι, με προσούτο κι αυτό, λιωμένο τυρί και κρόκο που μόλις τον σπάσεις ρέει και νοστιμίζει όλα τα υπόλοιπα, θυμίζει λίγο πεϊνιρλί – με ζύμη πίτσας όμως. 

Το vegan sando (€8), το γιαπωνέζικο σάντουιτς με το χαρακτηριστικό τετράγωνο ψωμάκι, είναι καλή επιλογή. Λόγω σχήματος το μοιράζονται άνετα δύο αν θέλουν να δοκιμάσουν πιο πολλά. Το φυτικό μπιφτέκι από πρωτεΐνη μπιζελιού είναι γευστικό· συνδυάζεται με γουακαμόλε και καυτερή σάλτσα sriracha που του δίνει ωραία ένταση. Για όποιον θέλει κάτι πιο πληθωρικό (και κρεατένιο) υπάρχει το Μorning Burger (€ 10) με μοσχαρίσιο μπιφτέκι (smashed), καπνιστό μπέικον, Monterey Jack (ημίσκληρο αγελαδινό τυρί με απαλή γεύση), μαγιονέζα με γεύση κορεάτικου bulgogi και... εθιστικά χειροποίητα τσιπς πατάτας. Τα pancakes με πραλίνα-λευκή σοκολάτα παραήταν γλυκά για τα γούστα μου, φαντάζομαι όμως ότι θα έχουν τους οπαδούς τους. Το fruit crumble, μια ζεστή τάρτα με φράουλες, ροδάκινο και μήλο που δροσίζεται με παγωτό βανίλια, ήταν ευχάριστο φινάλε, παρότι την επιφάνειά του θα την περίμενα πιο τραγανή. 

To Egg in a dough

Για να περάσω και στα του ποτού, γιατί πρωί και βράδυ το Mr. Fox παραμένει μπαρ, το Bloody Mary –κλασικό κοκτέιλ για brunch καθώς ταιριάζει εξαιρετικά με τα αυγά– το φέρνουν στα μέτρα σου. Διαλέγεις το ποτό βάσης, είτε την κλασική βότκα, είτε τζιν (έτσι γίνεται Red Snapper) είτε τεκίλα (έτσι γίνεται Bloody Maria), χυμό ντομάτας ή παντζαριού και το αν το θέλεις ήπιο ή καυτερό. Μπορείς βέβαια πάντα να πάρεις κι ένα Negroni. Κι αν νιώθεις λίγο πιο περιπετειώδης, να δοκιμάσεις μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του, ονόματι Foxy-groni, με παντζάρι μαγειρεμένο με ξίδι από σέρι, άνηθο και πορτοκάλι, που την κράτησαν από την περσινή τους λίστα.

Mr. Fox – The Bar Λαοδίκης 38, Γλυφάδα, τηλ. 2108981654. Το brunch σερβίρεται κάθε Σάββατο και Κυριακή 10.00-17.00.

μπαρΓλυφάδακοκτέιλbrunch