Food & Drink|01.08.2021 11:44

Νόστιμο καλοκαίρι στο «Τζετ», στο Κουφονήσι

Άντζελα Σταματιάδου

Ο Λευτέρης Γεωργόπουλος ήθελε εδώ και χρόνια να κάνει κάτι στο Κουφονήσι. Πάντα του άρεσε το νησί με τα γαλαζοπράσινα νερά, που παρά την αύξηση του τουρισμού δεν έχει χάσει το χαρακτήρα του. Στήνοντας μαζί με τον τον Κώστα Λέκκο, τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο και τον Γιάννη Τόρη το «Τζετ», κινήθηκαν στο ρυθμό του. Λιτό, χαλαρό, συνδυάζοντας κυκλαδίτικο λευκό και ξύλο, με σκιερές πέργκολες σκεπασμένες με καλαμωτές και μαξιλάρια στα πεζούλια για τις ώρες που δεν χτυπάει ο ήλιος, το καινούργιο εστιατόριο και μπαρ, τον χώρο του οποίου διαμόρφωσαν η Ελίνα και η Λυδία Πυρπυρή του γραφείου Yria Design, έχει προτάσεις για κάθε ώρα. Πίνεις καφέ το πρωί, χαζεύοντας την Κέρο απέναντι, κάθεσαι για ένα ελαφρύ κοκτέιλ μετά το μπάνιο ή για ποτό και φαγητό το βράδυ.

Το μενού, το οποίο έχει επιμεληθεί ο γνωστός σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος, αντλεί έμπνευση από την Ιταλία. Πράγμα που σημαίνει μπρουσκέτες και καρπάτσιο, χταπόδι «putanesca», arrabiata με μπουράτα και γαρίδες, cacio e pepe με λεμόνι, αλλά και λαζάνια με μοσχάρι ραγού, ταλιάτα με πέστο ρόκας ή κοτολέτα αλά μιλανέζε με μαγιονέζα τρούφας. Ο ξυλόφουρνος που προϋπήρχε στο χώρο έδωσε το... πρόσταγμα για πίτσες, κόκκινες και λευκές, οπότε μπορείτε κάλλιστα να κινηθείτε και προς αυτή την κατεύθυνση.

Αξίζει πάντως να δώσετε βάση και στην κάρτα του πρωινού-brunch που σερβίρεται από τις 9 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ., γιατί είναι κι εκείνη πλούσια σε ιδέες: εκεί θα βρείτε, μεταξύ άλλων, αυγά ποσέ με προζυμένιο ψωμί, αβοκάντο, τσίλι, κόλιανδρο και λάιμ, γιαούρτι με ταχίνι, κηρήθρα και σύκα κι ένα wrap με μπανάνα, φιστικοβούτυρο και μαύρη σοκολάτα, καφέ (της Area 51), smoothies και φρέσκους χυμούς.

Να κλείσουμε με την λίστα των κοκτέιλ, όπου ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος κινήθηκε μεταξύ απεριτίφ και καλοκαιρινών παραλλαγών στα κλασικά. Στη μπάρα του «Τζετ», που είναι ντυμένη με τιρκουάζ πλακάκια, στο χρώμα της θάλασσας του νησιού, φτιάχνουν Cycladic Spritz με Aperol, ροζέ κρασί, φράουλες και τόνικ με αγγούρι, MC Paloma με τεκίλα, γκρέιπφρουτ σόδα, πεπόνι, αγγούρι, γλυκό τσίλι και γλυκιά πάπρικα, Wanderlust με τζιν, λεμονόχορτο, εσπεριδοειδή, δεντρολίβανο και τόνικ, μια διαφορετική Pina Colada κι όχι μόνο. 

Τζετ Άνω Κουφονήσι, πάνω από το λιμάνι, τηλ. 6984440000

μπαρφαγητόκοκτέιλεστιατόριοΚουφονήσι