Food & Drink|14.08.2021 11:03

Ταξίδι στην Κέρκυρα: To πρώτο καλοκαίρι του Angsana Corfu

Άντζελα Σταματιάδου

Πάνω από τις Μπενίτσες, 11 χ.μ. από την πόλη της Κέρκυρας, στο ίδιο σημείο που άλλοτε βρισκόταν το San Stefano, άνοιξε τον Ιούνιο το πρώτο ευρωπαϊκό τέκνο της Banyan Tree Hotels & Resorts, η οποία ξεκίνησε από το Πουκέτ το 1984 και σήμερα διαθέτει 40 ξενοδοχεία σε 25 διαφορετικές χώρες. Βασική αρχή της διεθνούς αλυσίδας είναι τα ξενοδοχεία της να ενσωματώνονται σε διαφορετικά τοπία, σεβόμενα το περιβάλλον και την τοπική αρχιτεκτονική. Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και το Αngsana Corfu Resort & Spa. Χτισμένο σε έναν λόφο σπαρμένο με ελιές, κυπαρίσσια κι αρωματικά φυτά, τριγυρισμένο από το πράσινο και το γαλάζιο του Ιονίου, συνδυάζει τα στοιχεία του νησιού και την ασιατική καταγωγή του γνωστού ομίλου σε έναν διακριτικά πολυτελή χώρο, με γήινες αποχρώσεις, με ντιζαϊνάτα έπιπλα σε μινιμαλιστικούς τόνους και έργα σύγχρονης τέχνης.

Στην πισίνα υπερχείλισης (infinity pool) που γίνεται ένα με τον ορίζοντα, αφήνεις το μυαλό σου να αδειάσει σιγά-σιγά και μπαίνεις σε mode καλοκαιριού. Λίγο αργότερα αφήνεσαι στις θεραπείες προσώπου και σώματος, με ασιατικές και μεσογειακές τεχνικές, στο spa με το πολύ ευγενικό προσωπικό που εκπαιδεύτηκε στην Ταϊλάνδη πριν το άνοιγμα του Angsana. Όσοι αναζητούν ένα χαλαρωτικό καταφύγιο, στο νέο θέρετρο του νησιού των Φαιάκων, που διαθέτει 159 σουίτες και 37 βίλες με θέα τη θάλασσα, θα το βρουν. Κι όταν θέλουν να ανεβάσουν λίγο τους ρυθμούς, μπορούν να ασκηθούν στη θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα ή στο πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο – ιδίως η γιόγκα στο εξωτερικό ντεκ, απέναντι από τη θάλασσα, είναι ιδιαίτερη εμπειρία.

Μοντέρνοι γήινοι τόνοι κυριαρχούν στα δωμάτια
H infinity pool / φωτογραφία: Σταύρος Χαμπάκης

Υπάρχουν πολλά σημεία εντός του resort για να χαρεί κανείς δροσιστικά ροφήματα και ελαφριά σνακ, αλλά και κοκτέιλ αργότερα, σε σεζλόγκ, μαξιλάρες κι αναπαυτικές πολυθρόνες με φόντο το γαλάζιο και πράσινο του Ιονίου. Το Sunrise Pool Bar, το Starboard Lounge με την πανοραμική θέα, ιδανικό για ένα απογευματινό απεριτίφ, το ντιζαϊνάτο Α Lounge με τους χαλαρωτικούς καναπέδες και τα ξύλινα κυψελωτά χωρίσματα και V Lounge λίγο παραμέσα... Πέρα από τα καλαίσθητα μπαρ/lounges για καφέ και ποτό, το Angsana Corfu έχει τέσσερα διαφορετικά εστιατόρια για κάθε ώρα και διάθεση.

Ντιζάιν και τέχνη συνδυάζονται στους κοινόχρηστους χώρους / φωτογραφία: Σταύρος Χαμπάκης

Πέρα από το Rouen Romsay ?όπου σερβίρεται και το πολύ πλούσιο πρωινό του ξενοδοχείου? το οποίο συνδυάζει ελληνικές και διεθνείς γεύσεις, μπορεί κανείς να διαλέξει το Sofrito, που «πατάει» στις γεύσεις της ελληνικής ταβέρνας, με σαλάτες, θαλασσινά, ψάρι, αλλά και τοπικές σπεσιαλιτέ της Κέρκυρας, όπως το σοφρίτο ή το μπουρδέτο. Το εστιατόριο Koh, πιο βραδινό, εκπροσωπεί την ασιατική πλευρά του Angsana. Καθισμένος σε έναν από τους ημικυκλικούς καναπέδες, που λειτουργούν σαν σεπαρέ, δίπλα στην πισίνα, δοκιμάζεις νόστιμα τάκος με μαρινάτο σολομό και γουακαμόλε, πικάντικα bao bans με κοτόπουλο και κίμτσι, τόνο τατάκι πλαισιωμένο με τραγανά φύκια wakame, για να να συνεχίσεις με rib eye tepanyaki με λαχανικά ή ζουμερό σολομό με μποκ τσόι και μελωμένα σπαράγγια. Το αρωματικό κρεμέ με τόνκα, καραμελωμένο ανανά, κρέμα matcha, μπισκότο τζίντζερ και παγωτό matcha γράφει γλυκό φινάλε στο ίδιο fusion κλίμα.

Το Koh κινείται στο πεδίο του ασιατικού fusion

Δεν είναι μόνο αυτά. Το Botrini’s του Έκτορα Μποτρίνι απέκτησε εδώ τη δεύτερη έδρα του. Αυτή η εκδοχή του, στην ιδιαίτερη πατρίδα του πολύ δημιουργικού σεφ, όπου βρίσκεται και η ναυαρχίδα του, το πολυβραβευμένο Etruscο, ξεδιπλώνει την γαστρονομική της πρόταση σε μια όμορφη βεράντα στο ισόγειο του Angsana, που γεμίζει το βλέμμα σου θάλασσα. Η αρχή γίνεται με την πολύ νόστιμη λιλιπούτεια «πίτσα caprese», που πρωτοδοκιμάσαμε στο Χαλάνδρι, και την τάρτα από ρεβίθι με χταπόδι και γυαλιστερές, creme fraiche και πίκλες από παντζάρι. Στο «ρέγγα, ταξίδι γύρω από το χρόνο», η ρέγγα μεταμορφώνεται σε μια απρόσμενη δροσερή κρέμα και συνδυάζεται με σπανάκι και σέσκουλο και αφρό καλαμποκιού. 

To πολύ ιδιαίτερο καρπάτσιο ξιφία του Botrini's / φωτογραφία: Σταύρος Χαμπάκης

Ο ξιφίας καρπάτσιο «με τον τρόπο των ψαράδων στη νήσο Έλμπα» συναντά την κερκυραϊκή νεραντζοσαλάτα σε ένα κλασικό πια πιάτο με σπιρτόζικες νότες/υφές εσπεριδοειδών, ταραμά, και καυτερούτσικο και δροσισιστικό μαζί σορμπέ πιπεριάς χαλαπένιο. Το τρυφερό μοσχαρίσιο μάγουλο δένει με πουρέ καρότου με πορτοκάλι και ψητή πατάτα με αγκινάρα σε ένα πιάτο σύγχρονο, νόστιμο, που βλέπει με τη δική του ματιά το comfort food. Το φινετσάτο επιδόρπιο που ονομάζεται «Παροδικότητα», μια λεπτή σύνθεση με σορμπέ άγριας φράουλας, κομματάκια φράουλας, ιταλική μαρέγκα, βανίλια και port κλείνει πολύ όμορφα το δείπνο· κι είναι σκέτη ζωγραφιά.

Αngsana Corfu Resort & Spa: 11ο χλμ. Ε.Ο. Κέρκυρας - Mπενιτσών, Άκρα Πούντα, Κέρκυρα, τηλ. 26610 22900

spaεστιατόριαΚέρκυραξενοδοχείο