Food & Drink|13.08.2021 10:07

Les Iles de Sigalas: Δυο νέα κρασιά, φρέσκα, ευκολόπιοτα, με το άρωμα των Κυκλάδων

Newsroom

Ασύρτικο και Μονεμβασιά, Μαυροτράγανο και Μανδηλαριά: ένα άκρως καλοκαιρινό ντουέτο με νησιώτικο αέρα, που συνδυάζει τοπικές ποικιλίες σταφυλιού των Κυκλάδων, λάνσαρε πριν από λίγο καιρό το Κτήμα Σιγάλα. Τα Iles de Sigalas του σαντορινιού οινοποιείου είναι μια νέα πρόταση για το καθημερινό τραπέζι κι οποιαδήποτε άλλη στιγμή θέλει κανείς να γεμίσει το ποτήρι του μ’ ένα κρασί φρέσκο, αρωματικό κι ευκολόπιοτο. Ομολογουμένως, το ότι διαθέτουν βιδωτό πώμα διευκολύνει την κατανάλωση. 

Το λευκό Les Iles de Sigalas, που παντρεύει το Ασύρτικο με τη Μονεμβασιά είναι ένα ευχάριστο κρασί με αρώματα εσπεριδοειδών, λευκόσαρκων φρούτων και λευκών λουλουδιών και μεταλλικές νότες. Κρασί με σώμα και οξύτητα, ταιριάζει όμορφα με τα τηγανητά ή ψητά ψάρια και τα κάθε λογής θαλασσινά.

Το ροζέ Les Iles de Sigalas, ένα χαρμάνι Μαυροτράγανου και Μανδηλαριάς που βάφει το ποτήρι σε χρώμα τριανταφυλλί, έχει αρώματα φράουλας, κερασιού και καραμέλας. Στο στόμα στα κόκκινα φρούτα προστίθενται και νότες τριαντάφυλλου. Δροσερό και φρουτώδες, μπορεί να συνοδεύσει σαλάτες, λαδερά, γεμιστά, ζυμαρικά με ελαφριές κόκκινες σάλτσες, πίνεται όμως ωραιότατα και σκέτο, ως απεριτίφ.

οινοποιείοκρασί