Food & Drink|22.08.2021 15:11

Ohh Boy: Το all-day στέκι του Παγκρατίου σε νησιώτικη βερσιόν

Άντζελα Σταματιάδου

Το Ohh Βoy ξεκίνησε... γλυκά. Η μους σοκολάτας, τα αφράτα τσιζκέικ, τα μπράουνις, το τιραμισού, το εκμέκ κανταΐφι, η πάβλοβα και το μπανόφι, κάποια από τα οποία vegan ή χωρίς ζάχαρη, είχαν από την αρχή πρωταγωνιστικό ρόλο στο φιλόξενο στέκι της Μαργαρίτας Σιδερίδου και του Κλέωνα Γρηγοριάδη. Εξακολουθούν να τους έχουν αδυναμία – οι λιχουδιές που θα δεις παραταγμένες στη βιτρίνα είναι ικανή απόδειξη– χωρίς να λείπουν κι οι αλμυρές προτάσεις, που στο μεταξύ έχουν εμπλουτιστεί.

Ο ανοιχτόκαρδος, μοντέρνος χώρος έχει πολλές ιδέες για να αρχίσει και να κλείσει ωραία η μέρα. Τα τραπέζια που στήνει στο πεζοδρόμιο της Αρχελάου γεμίζουν με παρέες μέχρι αργά το βράδυ. Είναι μια πολύ καλή πρόταση για όσους περνάνε τον Αύγουστο στην Αθήνα. Κι αν έχεις κανονίσει διακοπές στη Σαντορίνη, θα το ξαναβρείς εκεί. Έχοντας συμπληρώσει τέσσερα χρόνια και βάλε στο Παγκράτι, φέτος απέκτησε και μια νησιώτικη εκδοχή: με ίδιο concept, που καλύπτει ποικίλες διατροφικές συνήθειες, γούστα και διαθέσεις, την ίδια φιλική διάθεση κι άλλο σκηνικό. Σε φόντο μπλε. Του Αιγαίου.

φωτογραφία: North and South Photographer
φωτογραφίες: North and South Photographer

Αυτό το δεύτερο Ohh Boy, που άνοιξε φέτος το καλοκαίρι στα Φηρά, πάνω από το παλιό λιμάνι και το τελεφερίκ, είναι όλο μια βεράντα, με χτιστά καναπεδάκια και λιτά, μοντέρνα έπιπλά. Ένας λευκός καμβάς, με μερικούς διακριτικούς τόνους πράσινου στο μπαρ, στις πόρτες και παραθυρόφυλλα. Όμορφο, χαλαρωτικό, με φοβερή θέα, ξεκινάει από νωρίς με γιαούρτι καρύδας με λιωμένες φράουλες, σπιτική γκρανόλα και σιρόπι σφενδάμου, pancakes, καγιανά με βιολογικά ψητά ντοματίνια Σαντορίνης με αβοκάντο και γραβιέρα κι άλλες προτάσεις με αυγά, όπως επίσης και σάντουιτς, μπέργκερ και wraps. Από τις 8 το πρωί μέχρι τις τις 3 το μεσημέρι μπορείς να καθίσεις για καφέ, ένα δροσιστικό χυμό ή ένα smoothie, πρωινό ή ελαφρύ γεύμα.

φωτογραφίες: North and South Photographer

Όταν ξανανοίγει, το απόγευμα, που πέφτει ο ήλιος, αναλαμβάνουν δράση τα κοκτέιλ με την υπογραφή του Γιάννη Κοροβέση. Όσο για την κουζίνα, για το βράδυ προτείνει ένα πολυσυλλεκτικό μενού με πλούσιες σαλάτες, ελαφριά και πιο πληθωρικά πιάτα, όπου βρίσκει κανείς από μακαρόνια με ψητά ντοματίνια Σαντορίνης, δεντρολίβανο και ξινομυζήθρα μέχρι γαρίδες με noodles κολοκυθιού και πέστο, μπέργκερ με μοσχαρίσιο μπιφρέκι και τσιμιτσούρι ή το γνωστό μπέργκερ με μπιφτέκι από φασόλια με πικάντικη μελιτζανοσαλάτα και μαγιονέζα τόφου, που θα το εκτιμήσεις ακόμη κι αν δεν είσαι χορτοφάγος. Εννοείται ότι τα γλυκά, πολλά γνώριμα από το Παγκράτι, σερβίρονται όλη την ημέρα.

Ohh Boy Santorini Φηρά, Σαντορίνη, τηλ. 22860 219681. Ωράριο λειτουργίας: 08:00-15:00 & 19:00-03:00

γλυκόΠαγκράτιΣαντορίνηκοκτέιλκαφέςφαγητό