Food & Drink|25.08.2021 07:44

Το GB Roof Garden υμνεί τα ελληνικά προϊόντα

Άντζελα Σταματιάδου

Με την υψηλών επιδόσεων μεσογειακή κουζίνα του, το GB Roof Garden κατέχει, εδώ και χρόνια, μια ιδιαίτερη θέση στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή. Όσοι έχουν καθίσει στη ζηλευτή βεράντα του εστιατορίου, που βλέπει στην Ακρόπολη και στο λόφο του Λυκαβηττού, έχουν χαρεί ενδιαφέρουσες δημιουργικές συνθέσεις. Το ελληνικό στοιχείο έδινε τον τόνο και νωρίτερα σε αρκετά από τα πιάτα, τώρα όμως είναι πιο έντονο.

Ο πολύ αξιόλογος executive chef του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία Αστέριος Κουστούδης μαζί με τον chef de cuisine Νίκο Μαυρόκωστα βάσισαν τις καινούργιες τους δημιουργίες σε βιολογικά προϊόντα μικρών παραγωγών από διάφορα μέρη της χώρας. Καπνιστό χέλι από την Άρτα, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, άγρια τρούφα από την Ορεινή Αρκαδία, χονδρολιές από τη Χαλκιδική, παραδοσιακά ζυμαρικά Τριπόλεως, κρόκος Κοζάνης, σαρακατσάνικο αρνί, ελληνικό μοσχάρι βιολογικής εκτροφής και ψάρια ημέρας είναι μερικοί μόνο από τους πρωταγωνιστές του καλοκαιρινού μενού.

Ριζότο με βιολογικό κρόκο Κοζάνης, γαρίδες, καπνιστό χέλι, άνηθο και λεμόνι

Σε μια εποχή που όλο και περισσότερες φωνές ενώνονται υπέρ ενός μακροπρόθεσμου σχεδιασμού με βασικές αρχές την αειφόρο ανάπτυξη και τη η σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων, πολλά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο στρέφονται στις τοπικές πρώτες ύλες, δίνοντας σημασία στο από πού προέρχονται όσα χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους και το πώς καλλιεργούνται ή παράγονται. Κινούμενη στο δρόμο της ανάπτυξης μιας βιώσιμης γαστρονομίας, η νέα πρόταση του GB Roof Garden στόχο έχει να αναδείξει τον γαστρονομικό της πλούτο ‒η Ελλάδα είναι ένας μικρός παράδεισος ποιοτικών προϊόντων και να προωθήσει την δουλειά των ντόπιων παραγωγών.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, στηριγμένη στην εντοπιότητα και την εποχικότητα, η κουζίνα προτείνει πιάτα με ελληνικά χρώματα κι αρώματα, όπως η βουβαλίσια burrata Κερκίνης, που συνδυάζεται με σαλάτα με ψητά λαχανικά και συκομαΐδα, τα ραβιόλι με τσεμπέρι Ιθάκης, ένα ξεχωριστό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα, τα οποία σερβίρονται με κρέμα από ψητές πιπεριές και σάλτσα με αρωματικά βότανα, η ψητή γλώσσα με κολοκυθάκια στον ατμό με μαντζουράνα, μύδια αχνιστά με λεμόνι και σάλτσα από τον ζωμό του ή ο ελληνικός μαύρος χοίρος με τραγανή λευκή μελιτζάνα, πουρέ πατάτας και σάλτσα μαϊντανού με ξίδι από Ασύρτικο.

GB Roof Garden Ξενoδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Βασιλέως Γεωργίου Α΄ 1, Σύνταγμα, τηλ. 2103330000. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, μεσημέρι-βράδυ. 

ξενοδοχείοεστιατόριογαστρονομίαελληνικά προϊόνταελληνική κουζίνα