Food & Drink|28.08.2021 18:36

24 νόστιμα χρόνια κλείνει φέτος η Δάφνη στο Περιστέρι

Άντζελα Σταματιάδου

Πάνε σχεδόν δυόμιση δεκαετίες από τότε που ο Τάκης Ζαχαρόπουλος και η Αριστέα Βλάχου έστησαν τη Δάφνη σε μια πρώην αποθήκη ζάχαρης στο Περιστέρι. Έκτοτε απέκτησαν πολλούς πιστούς φίλους, που έχουν πλέον τη γωνιά τους στη διακοσμημένη σε ζεστά, γήινα χρώματα σάλα και τα καλοκαίρια πιάνουν τα τραπέζια στον δημοφιλή πεζόδρομο, πλάι στις μεγάλες γλάστρες με τις ελιές – οι δάφνες έχουν πιάσει πόστο στην είσοδο. Το εστιατόριό τους έγινε από τα πιο γνωστά ονόματα της περιοχής.

Τα μαμαδίστικα κεφτεδάκια, η αλμυρόγλυκη βοσκόπιτα με το χειροποίητο φύλλο, το φρέσκο τυρί, το μέλι και το σουσάμι, οι κολοκυθανθοί που γεμίζονται με ρύζι και μυρωδικά, το κοκκινιστό κατσικάκι με το χοντρό μακαρόνι και το λεμονάτο χοιρινό αποτυπώνουν την πιο παραδοσιακή πλευρά της κουζίνας, που αξιοποιεί υλικά από μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, από τη Φλώρινα μέχρι την Κρήτη. Υπάρχουν όμως και φαγητά που παίζουν με μυρωδιές και γεύσεις που αγαπά η Αριστέα, αντλώντας από μια μεγαλύτερη δεξαμενή, κάποια πιο μεσογειακά και κάποια με εξωτικά στοιχεία.

Έτσι, στα πιάτα ημέρας, από τη μια έχεις ντοματοκεφτέδες, μουσακά ή μια καλοκαιρινή φασολάδα κι από την άλλη φρέσκο χέλι καπνιστό με μάνγκο, μοσχολέμονο και τσίλι, νιόκι με τρούφα και παρμεζάνα ή μια ταλιάτα από black angus σερβιρισμένη με ρόκα και γραβιέρα Νάξου. Την εικόνα συμπληρώνουν κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα και χειροποίητα γλυκά, όπως η πληθωρική σεράνο ή το τσιζκέικ με την σπιτική μαρμελάδα, μαζί με ωραίο παγωτό από το γειτονικό Fatto a mano, που ξεκίνησε εκεί στο Περιστέρι κι επεκτάθηκε στη συνέχεια στο Παλαιό Φάληρο και στο Κερατσίνι.

Δάφνη Μ. Αλεξάνδρου 86, Περιστέρι, τηλ. 2105773721.

εστιατόριοΠεριστέριελληνική κουζίνα