Food & Drink|04.09.2021 08:37

Akres: Μοντέρνα ροδίτικη κουζίνα με θέα την ακρόπολη της Λίνδου

Newsroom

Οι δημιουργοί του εστιατορίου Akres, που σήκωσε αυλαία αυτό το καλοκαίρι στη Ρόδο, θέλησαν να παρουσιάσουν κάτι καινούργιο, πατώντας στις μνήμες από τα παιδικά τους χρόνια, στις μυρωδιές που αναδύονταν από τα καζάνια των γιαγιάδων, στις παραδοσιακές συνταγές και τα υλικά που συνθέτουν τη μαγειρική ιδιόλεκτο του τόπου τους. Από τη συνάντηση αυτής της κληρονομιάς με μοντέρνες τεχνικές, ανανεωτικές ιδέες και στοιχεία του σήμερα, προέκυψε μια πολύ ενδιαφέρουσα σύγχρονη κουζίνα που έχει στο επίκεντρό της την τοπική παράδοση.

Στο μενού του καλόγουστου, εναρμονισμένου με το τοπίο χώρου με τις τους γήινους χρωματισμούς και τον ζεστό φωτισμό, το σχεδιασμό του οποίου υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο Kosmidis Architects πολλά θα σας κεντρίσουν την προσοχή: η ιδιαίτερη μπακαλιαρόσουπα, με λαχανικά, περικαφτή (ψωμί ψημένο στα κάρβουνα), θαλασσινά και μαύρο σκόρδο, τα γιαπράκια με ανάμεικτο κιμά και βοδινό μεδούλι, το κιαπάπι από αρνίσια πικάνια, με πουρέ πατάτας φούρνου και πιπεριές σχάρας, το κοτόπουλο με αλεσφακιά (έτσι λένε στο νησί το φασκόμηλο), που σερβίρεται με πατάτα φούρνου με μελιτζάνα, γλυκοπατάτα, κυδώνι, φουντούκι και μέντα...

Το δε μελεκούνι, το χαρακτηριστικό τοπικό γλύκισμα που δοκιμάζει κανείς στο νησί σε διάφορες παραλλαγές, στην προκειμένη συνδυάζει κρέμα αμυγδάλου, πορτοκάλι, ιβίσκο και παγωτό γύρη. Στην ενημερωμένη λίστα κρασιών θα βρείτε πολλές επιλογές για να συνοδεύσετε το φαγητό σας, σερβίρουν όμως και πρωτότυπα κοκτέιλ που αντλούν έμπνευση από τη μυθολογία, τους Ιππότες της Ρόδου και την αρχαία Λίνδο.

Akres Λίνδος, Ρόδος 2244 031927. Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 19:00 – 01:00.

ελληνική κουζίναΡόδοςεστιατόριο