Food & Drink|18.09.2021 09:29

ΕURICE FESTIVAL: Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον

Newsroom

Από τις πιο σημαντικές τροφές στον πλανήτη, το ρύζι παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές διαφορετικές μαγειρικές κουλτούρες και συνεισφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών της ανθρωπότητας. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η καλλιέργειά του σε προστατευμένες περιοχές αποτελεί προϋπόθεση για την ισορροπημένη λειτουργία του οικοσυστήματος, συμβάλλοντας σημαντικά στην διατήρηση του υδροφόρου ορίζοντα και της βιοποικιλότητας.

Αυτή ακριβώς η διάσταση τονίζεται μέσω του ΕURICE FESTIVAL που θα λάβει χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο εντός του εκθεσιακού συγκροτήματος της 85ης ΔΕΘ. Με το σύνθημα «Επιλέγουμε Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον» η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης, με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία», με τον διακριτικό τίτλο EURICE, διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων.

Όσοι βρεθούν το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 12 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο μεταξύ των περιπτέρων 10 και 13 θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη βιωσιμότητα, ασφάλεια και ποιότητα της καλλιέργειας ρυζιού και των προϊόντων της, αλλά και να γευτούν συνταγές με βάση το ευρωπαϊκό ρύζι που παράγεται στην Ελλάδα και την Ισπανία. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μαγειρέψουν η Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα, κα Ντίνα Νικολάου και ο Ισπανός σεφ Vicente Rioja Pastor, ο οποίος θα ετοιμάσει μια αυθεντική παέγια.

Η 85η ΔΕΘ είναι covid-free και η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης είναι ελεύθερη.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Η άγνωστη τραγωδία των τριών φίλων που εγκλωβίστηκαν στις φλόγες και ακόμα χαροπαλεύουν

ΔΕΘ: Νέα πρόταση διακυβέρνησης παρουσιάζει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ - Οι 6 άξονες

Επίθεση με βιτριόλι - Απόστολος Λύτρας: Η Ιωάννα μου είπε τρεις φορές πρόσεχέ με

EUMED 9 - Μετρό: Ποιες ώρες δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο

καλλιέργειεςΙσπανίαρύζιΕλλάδαεκδήλωση