Food & Drink|24.09.2021 09:56

Το In Love Again μεταμορφώνει τα κοκτέιλ σε γλυκά

Άντζελα Σταματιάδου

Από το καλοκαίρι το έβλεπα να ετοιμάζεται. Λίγες ημέρες αφότου μπήκε ο Σεπτέμβριος τα ρολά ανέβηκαν, η πόρτα του In Love Again άνοιξε και τα τραπεζάκια του στήθηκαν στον πεζόδρομο. Το νέο καφέ-ζαχαροπλαστείο της οδού Κλειτίου είναι αδερφάκι ενός από τα πιο δημιουργικά μπαρ της Αθήνας, με σταθερή θέση στην λίστα των World's 50 Best Bars, του Baba au Rum. Πολλά από τα γλυκά του εμπνέονται από την κουλτούρα των κοκτέιλ. Ο καφές φλερτάρει με το αλκοόλ. Και μέσα σ’ όλα αυτά, σ’ αυτό το πολύστροφο δε κατάστημα που δημιούργησε ο Θάνος Προυναρούς, μπορείς να αγοράσεις πέρα από τις όμορφες, ειδικά σχεδιασμένες για αυτό κανάτες που θα δεις στα ράφια και κούπες καφέ και φυτά εσωτερικού χώρου. Οι αγάπες είναι για να μοιράζονται· και να συνδυάζονται. Ο καφές, το κοκτέιλ, η ζαχαροπλαστική και το πράσινο εδώ πάνε πακέτο.

Τις γλυκές και αλμυρές προτάσεις του νέου χώρου έχει επιμεληθεί ο Μιχάλης Νουρλόγλου. Στον κατάλογο θα βρείτε μεταξύ άλλων μια νόστιμη κιμαδόπιτα που σερβίρεται με στρατσιατέλα και ξύσμα λάιμ, το οποίο ισορροπεί όμορφα με τις γλυκιές νότες κανέλας που καρυκεύει τον κιμά, καγιανά και κάποια ενδιαφέροντα σάντουιτς. Πρωταγωνιστές όμως είναι τα γλυκά, με πρώτο και καλύτερο το baba au rum, με φρουτώδες σιρόπι που σου αφήνει στο στόμα αρώματα πορτοκαλιού και ροδάκινου, το οποίο υπάρχει σε δύο εκδοχές, βανίλια και καραμέλα. Κι εκείνο το εξωτικό Pina Colada cheesecake, όμως, με πλούσια, κρέμα τυριού, καλυμμένο με ινδοκάρυδο, και στολισμένο με φλοίδες φρέσκιας καρύδας, δροσερό ψιλοκομμένο ανανά και μια νότα καφίρ λάιμ, το αγάπησα με την πρώτη κουταλιά.

O Θάνος Προυναρούς είχε την ιδέα να «μιξάρει» τη ζαχαροπλαστική με την κουλτούρα των κοκτέιλ

Είναι κι άλλα. Στο In Love Again το Zombie γίνεται προφιτερόλ και το Μai Tai μεταμορφώνεται σε τάρτα, ενώ δεν λείπουν και οι vegan επιλογές, όπως μπουγάτσα φτιαγμένη με γάλα βρώμης και μέλι Ίου ή ρυζόγαλο με βιολογικό γάλα καρύδας και σορμπέ βατόμουρο. Πέρα από τον specialty καφέ που σερβίρει, μπορείτε να διαλέξετε και κάποιον από τους φρέσκους χυμούς ‒ τον σπιρτόζικο, ευχάριστα ξινούτσικο Ginger-Zinger με μήλο, καρότο, λεμόνι και πιπερόριζα, παραδείγματος χάριν. Αν τώρα πιάσετε κάποια από τα τραπέζια του στον πεζόδρομο πιο αργά και προτιμάτε ποτό, μπορείτε να διαλέξετε κάποιο από τα κοκτέιλ με καφέ που έχει δημιουργήσει για τον καινούργιο χώρο η ομάδα του Baba au Rum, όπως ένα Νegroni με καφέ και καρύδα ή ένα Espresso Martini με μούρα και πιπεριά καγιέν.

In Love Again Κλειτίου 3, Αθήνα

ζαχαροπλαστείοφυτάκαφέκαφέςκοκτέιλ