Food & Drink|30.09.2021 13:48

Μια οινογαστρονομική βραδιά αφιερωμένη στα κρασιά της Κεφαλονιάς

Newsroom

Και τα επτά οινοποιεία του Σύνδεσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς, που συστάθηκε πριν από μερικούς μήνες με σκοπό να αναδείξει τον οινικό πλούτο του νησιού του Ιονίου ‒το ιστορικό Κτήμα Gentilini, το Κτήμα Χαριτάτου, το Κτήμα Σκλάβου, το οινοποιείο Ορεάλιος Γη, το Κτήμα Φοίβος, το Κτήμα Σαρρή και το Κτήμα Πετρακόπουλου‒ δίνουν ραντεβού με τους οινόφιλους στο εστιατόριο Botrini’s στο Χαλάνδρι. Η βραδιά της Τρίτης 5 Οκτωβρίου αφιερώνεται σε έναν από τους πιο ξεχωριστούς και ανερχόμενους αμπελώνες της χώρας, με τρεις ζώνες ΠΟΠ (Ρομπόλα, Μοσχάτο και Μαυροδάφνη), μακρά παράδοση στην αμπελουργία και μεγάλη δυναμική.

Το κεφαλονίτικο Μοσχάτο κάνει την αρχή, η κορφιώτικη καρμπονάρα, η ρέγκα που ταξιδεύει στο χρόνο κι ο περίφημος ξιφίας καρπάτσιο συναντούν την Ρομπόλα, που οι Ενετοί, λόγω της ορυκτότητάς της, αποκαλούσαν «vino di sasso», δηλαδή «κρασί της πέτρας» και το αρνί γάλακτος με μελιτζάνα και miso συκομαϊδας τη Μαυροδάφνη και το Βοστυλίδι. Το δείπνο κλείνει με Ζακυνθινό. 12 δημιουργίες του Έκτορα Μποτρίνι παντρεύονται με 7 ποτήρια κρασί στο ειδικό οινογαστρονονικού μενού (€ 130 κατ΄άτομο, κρατήσεις απαραίτητες), που «φωτίζει» την ιδιαίτερη οινική ντοπιολαλιά του νησιού.

Βotrini’s Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι, τηλ. 2106857324

Κεφαλονιάοινοποιείακρασίεστιατόριο