Food & Drink|02.10.2021 11:54

3 ιδέες για κυριακάτικο brunch

Newsroom

Το τιμούν οι Αθηναίοι το brunch. Το ότι πολλά café κι εστιατόρια το σερβίρουν σε καθημερινή βάση δείχνει ότι αυτό το πληθωρικό και... πολύστροφο γεύμα που στέκεται στο μεσοδιάστημα πρωινού και μεσημεριανού το έχουμε αγαπήσει. Την τιμητική του όμως εξακολουθεί να την έχει τις Κυριακές. Τότε είναι που βρίσκεις πιο πολλούς φίλους διαθέσιμους να μαζευτούν γύρω από ένα τραπέζι όπου διασταυρώνονται κάθε λογής γλυκά και αλμυρά εδέσματα, υγιεινά και πιο λιχούδικα, που η καθιερωμένη πλέον συνήθεια έχει άλλο παλμό. Ιδού τρία στέκια που βάζουν τη δική τους πινελιά στο τέλος της εβδομάδας, προτείνοντας brunch σε αυλές, πεζόδρομους και αστικές ανοιχτωσιές:

  1. Lot 51

    To Lot 51, στην πλατεία Βραζιλίας στα Ιλίσια είναι ένας cool, καλαίσθητος χώρος, διακοσμημένος σε μοντέρνες γραμμές, φιλικός, γεμάτος ζωντάνια, που συνδυάζει ωραίο καφέ –της Area 51– με γλυκά κι αλμυρά εδέσματα. Στον κατάλογο του brunch, που σερβίρεται καθημερινά, θα συναντήσετε από breakfast bowls για δυο με μούσλι, στραγγιστό γιαούρτι, γύρη, μέλι ερείκης και σορμπέ κόκκινων φρούτων, banana bread, cinnamon rolls, νόστιμα μπισκότα και pancakes, μέχρι τραγανές τηγανητές πατάτες με αυγό, κομματάκια τσορίθο και παρμεζάνα και γενναία, χορταστικά μπέργκερ. Καθίσετε σε ένα από τα τραπέζια του, ψηλό ή χαμηλό, στον πλάι της εισόδου, στον πεζόδρομο ή απέναντι, πλάι στις πρασινάδες, και διαλέξτε γευστική πορεία.
    Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια, τηλ. 6937337066

  2. Marmelada Concept

    Το πολύχρωμο στέκι με την χαρακτηριστική ροζ πρόσοψη, που έστησαν πέντε φίλοι-λάτρεις της άσκησης και της υγιεινής διατροφής σε ένα ήσυχο σημείο της Καλλιθέας, πολύ κοντά στον Ταύρο, μπήκε κι αυτό από την περασμένη Κυριακή στο ρυθμό του brunch, με πιάτα healthy και νόστιμα. Πιάστε ένα από τα τραπέζια στο πλακόστρωτο, πλάι στα δέντρα της πρασιάς, που σου δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σ’ ένα μικρό κηπάκι, και δοκιμάστε τη σπιτική γκρανόλα με μοναστηριακό γιαούρτι, μούρα, μύρτιλα και ακτινιδιο, την πράσινη ομελέτα με αυγά αχυρώνα από την Κερκίνη, κολοκυθάκια, σπανάκι, πιπεριά, λαχανίδα και ανθότυρο, το χωριάτικο πιτόψωμο με κουρκουμά, φιλέτο γαλοπούλας και ντομάτα και το γνωστό μπέργκερ κοτόπουλου, που κλείνεται σε χειροποίητο ψωμάκι με μαρμελάδα τσίλι και μαγιονέζα (που επίσης φτιάχνουν οι ίδιοι) και σερβίρεται με ψητές γλυκοπατάτες. 
    Παναγή Τσαλδάρη 129, Καλλιθέα, τηλ.: 2110132560

  3. Τhe Underdog

    Είναι πολλοί εκείνοι που δίνουν ραντεβού τις Κυριακές στο όμορφο café με το βιομηχανικό χαρακτήρα στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών. Είναι πολύ δημοφιλές. Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στα κεντρικά τραπέζια με τις ξύλινες σκεπές, που είναι ιδανικά για μεγάλες παρέες και σ’ αυτά που τα άλλα που είναι στημένα περιμετρικά στην πίσω αυλή, κάτω από γλαστράκια με τα λουλούδια. Και στη συνέχεια, ανάμεσα σε scrambled eggs, ομελέτες, αυγά Βenedict με μπέικον, γουακαμόλε ή σολομό, burgers και pancakes με κρέμα τσιζκέικ και μαρμελάδα κόκκινων φρούτων ή με πραλίνα φουντουκιού και μπισκότα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη λαχταριστή babka τους με λιωμένη σοκολάτα, που τη φτιάχνουν με προζύμι. Ταιριάζει πολύ με έναν εσπρέσο ή έναν καφέ φίλτρου, που εδώ έχουν αμφότεροι ειδικό βάρος: ο Τάσος Δεληχρήστος και η ομάδα του έχουν στη φαρέτρα τους μια μεγάλη συλλογή από ενδιαφέροντες καφέδες με διαφορετικά αρωματικά προφίλ που αξίζει να διερευνήσετε.
    Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ.: 2130365393

φαγητόκαφέςγλυκόbrunch