Food & Drink|10.10.2021 15:52

Ταϊλάνδη: Στο πλημμυρισμένο εστιατόριο της Μπανγκόκ, η σπεσιαλιτέ είναι μια βουτιά

Newsroom

Ένα παραποτάμιο εστιατόριο στην Ταϊλάνδη, που είχε πληγεί από τις πλημμύρες, έχει γίνει ατραξιόν και σημείο συνάντησης, αφού όσοι αγαπούν το καλό φαγητό άρχισαν να συρρέουν στον όροφο που έχει πλημμυρίσει από νερό για να φάνε μέσα στην παλίρροια.

Τώρα, αντί για άδειες καρέκλες και άδεια τραπέζια, το Chaopraya Antique Café είναι γεμάτο όσο ποτέ, προσφέροντας μια εμπειρία που ο έξυπνος ιδιοκτήτης του αποκαλεί «hot-pot surfing». Αμέσως μόλις το νερό φτάσει στον όροφο, καταφθάνουν οι πρώτοι πελάτες. Πριν περάσει λίγη ώρα, ο όροφος έχει γεμίσει με ανέμελους πελάτες που τρώνε με χαρά, σαν να είναι φυσιολογικό να τρώνε εν μέσω ενός κατακλυσμού.

Οι σερβιτόροι - μερικοί φορώντας γαλότσες- περνούν προσεκτικά μέσα από τον στρόβιλο που γρήγορα φτάνει πάνω από 50 εκατοστά. Το εστιατόριο, στο Nonthaburi κοντά στην Μπανγκόκ, άνοιξε τον Φεβρουάριο σε μια παραποτάμια τοποθεσία που συμπληρώνει τέλεια την αρχιτεκτονική και τη διακόσμησή του.

Αλλά μια πρόσφατη σοβαρή τροπική καταιγίδα και οι έντονες βροχές των μουσώνων οδήγησαν στην αύξηση της στάθμης του νερού του ποταμού. Σε αυτό προστέθηκαν οι παλίρροιες και το αποτέλεσμα ήταν να πλημμυρίζει καθημερινά το εστιατόριο.

Μετά από το πολύμηνο lockdown λόγω κορονοϊού, αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή. Αντ' αυτού - με την ώθηση της δημοσιότητας στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης - είναι πλέον τόσο δημοφιλές που οι πελάτες πρέπει να κάνουν κράτηση αν θέλουν να γευματίσουν στο πλημμυρισμένο εστιατόριο!

Mια κρίση που έγινε ευκαιρία

«Είναι μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Κατά τη διάρκεια των πλημμυρών, αυτό έγινε το χαρακτηριστικό αξιοθέατο του εστιατορίου. Ήθελα λοιπόν να προκαλέσω τον εαυτό μου και να δοκιμάσω αυτή τη νέα εμπειρία», δήλωσε ο 24χρονος Siripoj Wai-inta καθώς μασούσε το φαγητό του με το νερό να φτάνει στα γόνατά του.

ΑP photo
ΑP photo

Ο ιδιοκτήτης ονόμασε την εμπειρία "hot-pot surfing".  «Αποδεικνύεται ότι οι πελάτες αντιδρούν θετικά. Είναι χαρούμενοι. Τους βλέπουμε να απολαμβάνουν την εμπειρία του φαγητού μέσα στο νερό. Έτσι μια κρίση μετατράπηκε σε ευκαιρία. Μας ενθαρρύνει να κρατήσουμε το εστιατόριο ανοιχτό και να κρατήσουμε τους πελάτες ευχαριστημένους».

Το καλύτερο απ' όλα,  σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι μπορεί να κρατήσει το προσωπικό του ευχαριστημένο, διατηρώντας το απασχολημένο. Έτσι, ακόμη και μέσα σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς, το μόνο πράγμα που χρειάζεται διάσωση είναι το ίδιο το εστιατόριο.

εστιατόριοΤαϊλάνδηΜπανγκόκ