Food & Drink|27.10.2021 12:02

Brutus Tavern, μια νέα κρεατοφαγική πρόταση στο Κολωνάκι

Άντζελα Σταματιάδου

H κρεατοφαγία παραμένει σταθερή αξία στην εστιατορική σκηνή της Αθήνας και το Brutus Tavern, δημιούργημα του Γιάννη Μωράκη, του Γιώργου Μελισσάρη και του Γιώργου Κανελλόπουλου, έχει σκοπό να την εκπροσωπήσει με στιλ. Το steakhouse που ετοιμάζεται εδώ και καιρό στο Κολωνάκι, θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες στο χώρο που στέγασε το Nikkei και το Patpong στην αρχή της πορείας τους. Εκεί, στην οδό Λεβέντη, ο εξωτισμός έχει δώσει τη θέση του σε μια διαφορετική εκδοχή της αστικής πολυτέλειας. Ο interior designer Στράτος Χιωτέλης έχει διακοσμήσει τη σάλα με καθρέπτες, σκαλιστά έπιπλα και καρέκλες με χρυσές λεπτομέρειες, που συνδυάζονται με λευκό, σπασμένο σε κάποια σημεία πλακάκι. Η ανοικτή κουζίνα τραβάει το βλέμμα στο βάθος.

Στο μενού, το οποίο φέρει την υπογραφή του ταλαντούχου Μιχάλη Νουρλόγλου ‒chef de cuisine είναι ο Στέφανος Ρίζος, που συνεργάζεται μαζί του εδώ και χρόνια‒ θα πρωταγωνιστούν κρέατα από εκλεκτές ράτσες βοδινού (Limousin από τη Γαλλία, Holstein από την Δανία, αυστραλέζικο Black Angus κ.ά.) σε διάφορες κοπές, θα υπάρχουν όμως πολλές ακόμη ιδιαίτερες προτάσεις, τόσο σε πρώτα όσο και σε κυρίως πιάτα. Αυτό σημαίνει από μεδούλι με «καμένα» onion rings, μαϊντανό και ρόκα και λουκάνικο από pata negra και πάπια με κέτσαπ από σμέουρο και μουστάρδα από passion fruit μέχρι μια πίτα με μοσχαρίσια ουρά και μπεσαμέλ με τυρί comte. Κι από αρμένικο κεμπάπ με μείγμα από διαφορετικούς κιμάδες και χειροποίητη πίτα ναν μέχρι royal chicken γεμιστό με μανιτάρια και τρούφα, που θα σερβίρεται με μια σάλτα albufera με φουαγκρά.

Το κρασί είναι εξίσου βασικό κομμάτι του Brutus Tavern. Η λίστα που έχει επιμεληθεί ο sommelier Mιχάλης Θεοδωράκης δίνει έμφαση στους αμπελώνες του Νέου Κόσμου, κι η Γαλλία όμως δηλώνει «παρούσα» με δυνατές ετικέτες. Το γεγονός ότι οι συντελεστές του νέου εστιατορίου μιλούν για μια ιδιαίτερα φιλική τιμολογιακή πολιτική όσον αφορά στην κάβα αποτελεί ένα έξτρα δέλεαρ για τους οινόφιλους.

Brutus Tavern Λεβέντη 3, Κολωνάκι, τηλ. 2107240453.

κρασίάφιξηεστιατόριοκρέας