Food & Drink|31.10.2021 16:59

Πέντε ιδέες με κολοκύθα

Newsroom

Άλλοτε στρογγυλή, άλλοτε κυλινδρική, άλλοτε σε σχήμα καμπάνας/αχλαδιού, η κολοκύθα είναι από τα πιο ευέλικτα υλικά αυτής της εποχής. Και ψητή είναι ωραία, και τηγανητή, και μαγειρευτή.Το γεμάτο θρεπτικά συστατικά λαχανικό με το σκληρό περίβλημα και τη γλυκιά σάρκα που πωλείται ολόκληρο, κομμένο στη μέση ή σε φέτες και κάποιες φορές και καθαρισμένο, πρωταγωνιστεί σε μια μεγάλη σειρά από αλμυρές και γλυκές παρασκευές: αχνιστές σούπες, χειμωνιάτικα τουρλού, ζυμαρικά και ριζότι, πίτες, τάρτες, κέικ... Ο δε πουρές κολοκύθας είναι ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό για το κρέας.

Διαλέξτε από το μανάβη, τη λαϊκή ή το σούπερ μάρκετ κολοκύθες σκληρές, βαριές σχετικά, χωρίς χτυπήματα και σκασίματα, δοκιμάστε τις παρακάτω συνταγές και μην τσιγκουνευτείτε τα μπαχαρικά. Τόσο η κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το κύμινο, όσο και το τζίντζερ, το κάρι, η καπνιστή πάπρικα και το καρδάμωμο, ταιριάζουν πολύ με την κολοκύθα. Το ίδιο και τα μυρωδικά, ιδίως το φασκόμηλο και το φρέσκο θυμάρι.

Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας και απάκι


Bελουτέ κολοκύθας με τραγανό προσούτο


Τάρτα με κολοκύθα και γκοργκοντζόλα


Ριγκατόνι φούρνου με κολοκύθα και φασκόμηλο


Γλυκιά κολοκυθόπιτα με κρόκο Κοζάνης

συνταγέςμαγειρικήκολοκύθα