Food & Drink|10.11.2021 12:51

Zebra: Πρώτη ματιά στο ατμοσφαιρικό νέο μπαρ του Νέου Ψυχικού

Άντζελα Σταματιάδου

Kαλαίσθητο, πολυτελές, κοσμοπολίτικο, το μπαρ Zebra, που ήρθε να πλουτίσει την νυχτερινή ζωή του Νέου Ψυχικού, δεν πάει πολύς καιρός που εγκαταστάθηκε στην οδό Περικλέους, ήδη όμως κερδίζει τις εντυπώσεις. Ο καινούργιος αυτός χώρος, που έχουν σχεδιάσει οι DK Architects και διακοσμήσει η Αθηνά Συνεσίου, πλέκοντας στοιχεία των 50’s και των 70’s με αποικιακές, εξωτικές πινελιές, γεμίζει από νωρίς, με τον κόσμο να μοιράζεται στα τραπέζια γύρω από την χαρακτηριστική χάλκινη μπάρα με τα πράσινα κεραμικά πλακάκια και στην πιο ήσυχη πίσω αυλή.

Τα κοκτέιλ έχει επιμεληθεί ένας από τους πιο δημιουργικούς bartenders της ελληνικής σκηνής κι εξαιρετικός ισορροπιστής, ο Χρήστος Χουσέας, ενώ πίσω από το μπαρ βρίσκουμε τον πολύ ταλαντούχο Ηλία Μαρινάκη. Παίρνοντας στα χέρια σας τον κατάλογο πολλά θα σας κινήσουν το ενδιαφέρον. Είτε διαλέξετε ένα κλασικό Dry Martini, ένα Bloody Mary ή ένα Negroni, είτε κάποια από τις πιο ιδιαίτερες συνθέσεις του Zebra, μπορείτε να βάλετε στο πλάι του φοκάτσιες, ψητές πιπεριές padron και καψαλισμένα φασολάκια edamame, ένα αρωματικό λαβράκι σεβίτσε ή ένα steak tartare, μίνι μπέργκερς, κροκέτες μπακαλιάρου με μαύρο σκόρδο και μπεσαμέλ με μελάνι σουπιάς κι άλλα μικρά συνοδευτικά πιατάκια που κινούνται στη λογική της μοιρασιάς κι ακολουθούν το πολυσυλλεκτικό στιλ του χώρου.

Οι Funk-Soul-Blues γυναίκες του Βέλγου ζωγράφου και illustrator Yves Budin, που θα δείτε σε έναν από τους τοίχους του ολοκαίνουργιου μπαρ, δίνουν μια πρώτη ιδέα για τις μουσικές προθέσεις της κονσόλας, που αγαπά τα Soul και Funk ακούσματα, κοιτάζει όμως προς διάφορες κατευθύνσεις. Ανάλογα με τους DJs που την αναλαμβάνουν εκ περιτροπής -ανάμεσά τους ο Dear Quentin και ο Iznogood- κάθε μέρα έχει το δικό της soundtrack, ενώ τα Παρασκευοσάββατα έχουν, αναμενόμενα, πιο ανεβασμένους τόνους.

Zebra Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό, τηλ. 6986391009. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, 18:00 - 02:00

άφιξημπαρκοκτέιλφαγητό