Food & Drink|20.11.2021 10:04

Sunday Roast: Οι Κυριακές στο Vezene έχουν και πάλι άρωμα ψητού

Άντζελα Σταματιάδου

Τα κυριακάτικα τραπέζια όλοι τα έχουμε στο νου μας πλούσια, με αίσθηση θαλπωρής. Καθένας όμως έχει τις δικές του εικόνες και νοστιμιές, δεμένες με οικογενειακά μαγειρέματα, με τους τόπους από όπου πέρασε, μ’ όλες εκείνα τα πιάτα που ζέσταναν τις Κυριακές του. Στο καθιερωμένο πια Sunday Roast, που πρωτοξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, αν μετράω σωστά, στο εστιατόριο των Ιλισίων και επιστρέφει κάθε χειμώνα (με μόνη εξαίρεση τον περσινό), ο Άρης Βεζενές αντλεί έμπνευση από τα δικά του αντίστοιχα στοπ-καρέ. Το κρέας με ζυμαρικά που τόσο αγαπούν στον τόπο καταγωγής του, τα Επτάνησα, τις πληθωρικές γεύσεις της Αμερικής, όπου έζησε για πολλά χρόνια...

Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας το μενού είναι μοιρασμένο σχεδόν ισόποσα σε κρέας και ψάρι/θαλασσινά. Τις Κυριακές την πρωτοκαθεδρία έχουν εκλεκτές ράτσες βοδινού, κατσίκια, πάπιες, φραγκόκοτες και κοτόπουλα. Συμφωνία για ξυλόφουρνο, κατσαρόλα, σούβλα, θράκα, η Κυριακή στο Vezene έχει πίτα με ταλέτζιο και κρασάτη βοδινή ουρά, κατσίκι από τη Βόνιτσα με χόρτα φρικασέ, μάραθο και μυρώνια, καστανομανίτες από την Οίτη με ξινό τραχανά και ζωμό άγριων μανιταριών, πάπια ραγού με πάκερι, φουαγκρά και μαύρη τρούφα. Έχει και αρνίσιο χεράκι στη ροτισερί, τηγανητό κοτόπουλο με χρυσαφένια κρούστα, cote de boeuf και tοmahawk από Wagyu.

Κάθεσαι είτε μέσα, είτε σε κάποιο από τα τραπέζια στο πράσινο της πλατείας απέναντι, που εδώ και λίγο καιρό έχουν αρματωθεί απέναντι στο κρύο με θερμαντικά κάτοπτρα, σόμπες, ρετρό ξύλινες ομπρέλες και πασμίνες σε κάθε καρέκλα. Διαλέγεις κρεατοφαγική πορεία, κρασί ή κάποιο από τα κοκτέιλ που προτείνει η ομάδα του αδερφού Birdman και μπαίνεις στο κλίμα. Βοηθάνε κι η Samantha Fox, η Nena, οι Milli Vanilli και πάει λέγοντας. Τα ’80s ακούσματα, που σε επιστρέφουν σε μια εποχή ζωντάνιας, ανεμελιάς, βάζουν κι αυτά την πινελιά τους σε ένα σενάριο κεφάτης θαλπωρής.

Vezene Βρασίδα 11, Ιλίσια, τηλ: 2107232002. Κάθε Κυριακή 1:00 - 23.00.

κρέαςΚυριακήεστιατόριο