Food & Drink|03.12.2021 15:10

Βαρβάρα (ή Ασουρέ)

Newsroom

Ένα νόστιμο και απλό γλυκό με βαθιές ρίζες που φθάνουν έως την Αρχαιότητα είναι η βαρβάρα, ένα είδος ασουρέ που παρασκευάζεται έως σήμερα. Παραμονή της μεγάλης γιορτής της Αγίας Βαρβάρας, οι Μαγειρικοί διάλογοι φτιάχνουν το γλυκό της που συμβολίζει την πανσπερμία.

  • 1 κούπα σιτάρι
  • 100 γρ σταφίδες μαύρες
  • 100 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 100 γρ καρύδια καβουρδισμένα
  • 50 γρ σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι καβουρδισμένο

Στην κατσαρόλα βάζουμε το βρασμένο σιτάρι με δύο κούπες από το υγρό του (που έχει βράσει).

Προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.

Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην σβολιάσει. Το βράζουμε για 2 λεπτά.

Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Γαρνίρουμε με το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς.

*Μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον αποξηραμένα φρούτα, μειώνοντας όμως την ποσότητα των σταφίδων και της ζάχαρης.

Δείτε το βίντεο στo pontosnews.gr.