Food & Drink|06.12.2021 13:44

Ιαπωνικό ραντεβού στο Ikebana στη Γλυφάδα

Άντζελα Σταματιάδου

Η ομάδα του Gaku, που ξεκίνησε στα βόρεια για να πιάσει στη συνέχεια κι ένα δεύτερο πόστο στο κέντρο, στο νέο της εγχείρημα, στα νότια προάστια της Αθήνας, αυτή τη φορά, κινείται και πάλι σε ιαπωνικό τερέν. To Ikebana, που άνοιξε πρόσφατα στη Γλυφάδα, παίρνει το όνομά του από την συνδεδεμένη με την αναζήτηση της ομορφιάς και της αρμονίας τέχνη της ανθοδετικής, που στην χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου θεωρούν ότι εξευγενίζει την προσωπικότητα και στέλνει μηνύματα σε θεούς κι ανθρώπους.

Πού και πού οι τεχνίτες της Ikebana χρησιμοποιούν στις συνθέσεις τους λουλούδια φερμένα από τη Δύση. Στο εστιατόριο της οδού Αρτέμιδος οι συναντήσεις γίνονται στο πεδίο του φαγητού, με πολλές απωανατολίτικες σπεσιαλιτέ να κινούνται σε fusion λογική. Στον νέο χώρο με το μινιμαλιστικό ντεκόρ, μια μοντέρνα απόδοση των izakaya, όπου ο οι γιαπωνέζοι συνηθίζουν να πίνουν το σάκε τους και να χαλαρώνουν μετά τη δουλειά, ο Γιάννης Κοσμαδάκης, που επιμελείται το μενού, κι ο σεφ Αλέξανδρος Πετρόγιαννης προτείνουν μια σειρά από πιάτα με κοσμοπολίτικη οπτική.

Στο μενού συναντά κανείς θαλασσινά ταρτάρ, σασίμι και νιγκίρι με τόνο ή σολομό, αλλά και φαγκρί, μπαρμπούνι ή σαφρίδι, ποικιλία σε κλασικά και πιο ασυνήθιστα rolls και ζεστά πιάτα – από γαρίδες σοτέ με πικάντικη σάλτσα τρούφας και karaage, τηγανητό κοτόπουλο αλά ιαπωνικά δηλαδή, μέχρι πανσέτα, rib eye και χταπόδι ή σολομό ψημένα στη robata (ιαπωνικό γκριλ). Αν καθίσεις σε ένα από τους ψηλούς πάγκους με τις καρέκλες-σκαμπό, χαζεύεις όλα τα τεκταινόμενα στην ανοικτή κουζίνα. Εναλλακτικά, υπάρχουν και τα τραπέζια έξω.

Όσο για το μπαρ του Ikebana, φιλοξενεί premium ιαπωνικά σάκε και ποτά, ενώ προτείνει και ενδιαφέροντα κοκτέιλ, συντονισμένα με το φαγητό, στα οποία πρωταγωνιστούν ιαπωνικά ουίσκι και τζιν, σιρόπια από τσάι μάτσα, πάστα yuzu, φύλλα shiso και άλλα πολλά. Μεσοβδόμαδα θα τα δοκιμάσετε σε πιο χαλαρό τέμπο. Τα Παρασκευοσάββατα, που οι resident Djs παίρνουν θέση στην κονσόλα, η ατμόσφαιρα είναι πιο αλέγρα.

Ιkebana Αρτέμιδος 9, Γλυφάδα, τηλ. 2108920930. Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 17:00 - 00:00, Σάββατο 13:30 - 00:00, Κυριακή: 13:30 - 23:00

σούσιεστιατόριοιαπωνική κουζίνακοκτέιλ