Food & Drink|12.12.2021 12:26

Τρία αθηναϊκά μπαρ στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου

Αφροδίτη Γκόγκογλου
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
(instagram.com/barronegroathens)
(instagram.com/barronegroathens)
(instagram.com/barronegroathens)
(instagram.com/baba_au_rum)
(instagram.com/baba_au_rum)
(instagram.com/baba_au_rum)
(instagram.com/the_clumsies)
(instagram.com/the_clumsies)
(instagram.com/the_clumsies)

Στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2021 βρίσκεται, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Λονδίνο, και συγκεκριμένα, το Connaught Bar του Mayfair χάρη στα high – end ποτά του, όπως το τρόλεϊ Martini, όπου το διάσημο κοκτέϊλ με το βερμούτ σερβίρεται σε μαύρο τρόλεϊ με κρυστάλλινα ποτήρια, προσφέροντας μία ξεχωριστή, custom εμπειρία στους επισκέπτες. Φυσικά, στη λίστα με τα World’s 50 Best Bars κυκλοφόρησε πριν μερικές μέρες πολύ δυνατά παίζει και η Νέα Υόρκη με το Katana Kitten, το οποίο ειδικεύεται στα highballs να βρίσκεται στο νούμερο 10 της λίστας. 

Η ευχάριστη έκπληξη, όμως, για το αθηναϊκό κοινό, είναι ότι, σε μία τόσο μικρή -χωροταξικά και πληθυσμιακά- σκηνή τρία bars της πόλης μας βρίσκονται στην 4η, τη 14η και την 74η θέση με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου. The Clumsies, Baba AuRum και Barro Negro αντίστοιχα, είναι οι αθηναϊκοί νυχτερινοί προορισμοί με τις premium ετικέτες, τα προσεγμένα spirits και τα πιο αρωματικά bitters, στα οποία μαζεύεται το cool crowd της πόλης.

The Clumsies

«Παιδί» των  Νίκου Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση το «all day bar» The Clumsies προσγειώθηκε στην οδό Πραξιτέλους για να μάς μάθει τι σημαίνει premium drinking και δημιουργικά cocktails.

Baba Au Rum

Το προσεγμένο Zombie, σερβιρισμένο σε κεραμικό, tiki ποτήρι, στη μπάρα του Baba Au Rum στην Κλειτίου, είναι ένα από τα trademarks του αθηναϊκού nightlife, αφού τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα καλοφτιαγμένο cocktail φτιαγμένο από τα χέρια ενός επαγγελματία. 

Barro Negro

Το Barro Negroτης Παπαρρηγοπούλου άνοιξε σε μία δύσκολη συγκυρία, τον Ιούλιο του 2019, και ειδικεύεται στις σπάνιες ετικέτες και τα μελετημένα cocktails με βάση την τεκίλα και το μεσκάλ. Βραβευμένες Margarita και Paloma φτιαγμένες από τα χέρια των μετρ του είδους.

Δείτε εδώ τη λίστα με τα καλύτερα bars του κόσμου για το 2021

μπαρ