Food & Drink|12.12.2021 21:34

Pho: Τρία μέρη στην Αθήνα για να φάμε το πιάτο του σημερινού Google Doodle

Αφροδίτη Γκόγκογλου

Στο Pho (φο), το εθνικό πιάτο του Βιετνάμ είναι αφιερωμένο το Κυριακάτικο doodle της google. Το 2018, η 12η Δεκεμβρίου επιλέχθηκε ως η επίσημη ημέρα για τον εορτασμό του βιετναμέζικου Pho. Τρία μέρη στην Αθήνα για να το δοκιμάσετε. 

Hanoi

Το βιετναμέζικο του Συντάγματος ανακαλύπτουμε εξωτικά πιάτα της Άπω Ανατολή που ετοιμάζονται στον ατμό με φρέσκα μυρωδικά. Η παραδοσιακή σούπα του Βιετνάμ είναι από τα best sellers του. Τα noodle bowls με πάπια έχουν την τιμητική τους, ενώ τα dumplings και τα bao buns είναι από τα αυθεντικά της πόλης. Στον κατάλογο του Hanoi βρίσκουμε και πιάτα για vegans, όπως τα salad bowls και οι σούπες με ζωμό λαχανικών και μανιτάρια.

Πετράκη 12, Αθήνα

Dao

Στο λιλιπούτειο streetfood-άδικο του Ψυρρή θα φάμε pho με μοσχάρι, κοτόπουλο ή λαχανικά, με την προσθήκη λεμονιού και σπιτικής πάστας τσίλι. Steamed rice pancakes, κρέπες ρυζιού στον ατμό με χοιρινό ή τόφου, βιετναμέζικα, χειροποίητα σάντουιτς, γεμισμένα με φρέσκα λαχανικά, φρέσκια σάλτσα ντομάτας, σπιτική μαγιονέζα και το κρέας της επιλογής μας. Για τους λάτρεις των καυτερών, ζητήστε το δικό σας πικάντικο.

Σαρρή 36, Αθήνα

Madame Fu Man Chu

Έγινε talk of the town από την πρώτη μέρα λειτουργίας του και όχι άδικα. Pho με γαρίδες ή μοσχάρι, spring rolls, ravioli από ρυζάλευρο, άψογα τηγανισμένες tempuras και μαριναρισμένα καλαμάκια από το κρέας της επιλογής μας συνθέτουν την εικόνα του πολυσυλλεκτικού, έθνικ tapas bar στη Σκουλενίου.

Πραξιτέλους 36 & Σκουλενίου 4, Αθήνα

doodle googleσούπαΒιετνάμ