Food & Drink|15.12.2021 09:44

Νέες γεύσεις στο καφε-εστιατόριο του Μουσείου Γουλανδρή στο Παγκράτι

Άντζελα Σταματιάδου

Πριν από δύο χρόνια που άνοιξε τις πόρτες του το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή και που μαζί με τους τέσσερις εκθεσιακούς ορόφους γνωρίσαμε και το καφε-εστιατόριό του στον ημιώροφο. Έκτοτε, ιδίως μεσοβδόμαδα, που τα πράγματα είναι πιο ήσυχα, έχω καθίσει αρκετές φορές στους καναπέδες της «κρυφή» αυλής με το λάπτοπ μου, έναν εσπρέσο κι ένα σνακ παραδίπλα. Με μια χειμωνιάτικη λιακάδα το στιλάτο, μοντέρνο μικρό κηπάκι είναι ωραιότατο και το χειμώνα. Αν καιρός είναι πιο κρύος, πιάνεις μια γωνιά στο cozy εσωτερικό. Εκεί βέβαια, απέναντι από τον πάγκο με τα κέικ και τα κάθε λογής γλυκίσματα που είναι παραταγμένα στη σειρά, και λόγω των γιορτών έχουν πληθύνει, είναι πιθανό να υποκύψεις σε διάφορους πειρασμούς. 

Η νέα κάρτα φαγητού του B&E Goulandris Cafe-Restaurant, που έχει ποικιλία σε προτάσεις για όλες τις ώρες, γλυκές κι αλμυρές, φέρει την υπογραφή της ομάδας του ΙΤ Restaurant στο Κολωνάκι. Είτε περιηγηθείτε στη συλλογή του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή, που από το καλοκαίρι έχει εμπλουτιστεί με αρκετά καινούργια έργα που εμφανίζονται για πρώτη φορά στο κοινό, είτε περάσετε από το shop στο ισόγειο, για να διαλέξετε ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα στολίδια και δώρα με καλλιτεχνικό χαρακτήρα, είτε κινούμενοι στην περιοχή θέλετε κάτι να τσιμπήσετε, μπορείτε να κάνετε μια δοκιμή. Εισιτήριο δεν θα χρειαστείτε. Κι ανάμεσα στα πιάτα που έχει επιμεληθεί νεαρός chef Δημήτρης Δαγκλής, θα συναντήσετε πολλές ωραίες ιδέες για ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό.

Εγώ από όσα δοκίμασα ξεχώρισα την burrata που συνδυάζεται με κολοκύθα, αχλάδι, φουντούκι, πορτοκάλι, ρόκα, βινεγκρέτ βασιλικού και χαρουπόψωμο, τον μαριναρισμένο τόνο που συνδυάζεται σ' ένα poke bowl με ρύζι jasmine, λωτό, κολοκύθα, μαριναρισμένη σελινόριζα και νόστιμο χούμους αρακά και το κοτόπουλο Milanese που συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα και πικάντικη μαγιονέζα τρούφας. Κι η σούπα κολοκύθας που πέτυχα στα πιάτα ημέρας, με κρουτόν από παξιμάδι χαρουπιού, σαν τραγανό pain d' epices, είχε ενδιαφέρον, αλλά παραήταν γλυκιά. Στα επιδόρπια σας περιμένουν τιραμισού και πειραγμένος μπακλαβάς με namelaka μαύρης σοκολάτας κι έχουν αμφότερα τη χάρη τους.

 B&E Goulandris Cafe-Restaurant  Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη - Κυριακή: 10.00 – 18.00, Παρασκευή: 10.00 – 20.00, Δευτέρα & Τρίτη: Κλειστά. 

εστιατόριοκαφέμουσείο Γουλανδρήμουσείο