Υπάρχουν λαχανικά που μας ωφελούν περισσότερο μαγειρεμένα, παρά ωμά
NewsroomΓνωρίζουμε πλέον όλοι τον κανόνα που λέει ότι τα λαχανικά έχουν πολλαπλάσιο όφελος για την υγεία μας όταν είναι ωμά ή όσο το δυνατόν πιο λίγο βρασμένα. Υπάρχουν όμως δύο εξαιρέσεις.
Οι ντομάτες
Κι όμως οι ντομάτες μας ωφελούν περισσότερο μαγειρεμένες, καθώς πολλαπλασιάζεται η ποσότητα πολύτιμου λυκοπενιού που απελευθερώνουν. Και μάλιστα μαγειρεμένες με ελαιόλαδο, που βοηθάει και στη μεγαλύτερη απορρόφησή του από τον οργανισμό. Το λυκοπένιο είναι στοιχείο που έχει συνδεθεί με έντονη αντιγηραντική και αντικαρκινική δράση. Ακόμη υψηλότερη περιεκτικότητα λυκοπενίου συναντιέται στις έτοιμες σάλτσες και την κέτσαπ, οι οποίες όμως έχουν ταυτόχρονα πολλά λιπαρά και σάκχαρα.
> Ανακαλύψτε εδώ συνταγές με ντομάτες
Το σπανάκι
Χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι ωμό δε μας ωφελεί, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι από το μαγειρεμένο σπανάκι, ο οργανισμός μας μπορεί να απορροφήσει περισσότερο σίδηρο, η έλλειψη του οποίου μεταξύ άλλων φέρνει αίσθημα κόπωσης, αλλά και πολύτιμο για τα οστά ασβέστιο. Επίσης το βρασμένο το σπανάκι προσδίδει περισσότερο μαγνήσιο, στοιχείο απαραίτητο σχεδόν σε κάθε λειτουργία και ιστό στο σώμα μας.
- Τα… μηνύματα Μητσοτάκη στους υπουργούς μετά το αποτέλεσμα της κάλπης - Τα «στοιχήματα» της επόμενης μέρας
- Πυροβολισμοί σε πάρκο ψυχαγωγίας στο Μίσιγκαν: 10 τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά
- Ερντογάν: Έβαλε μεσάζοντα την Ισπανία για τα Eurofighter - Φόβος για την ακροδεξιά στην Ευρώπη
- Εύβοια: 13χρονος παραλίγο να πνιγεί από σουβλάκι - Τον έσωσε φίλος του που ήξερε πρώτες βοήθειες