Food & Drink|14.03.2022 10:53

Η EUPHORIA των μακεδονίτικων προϊόντων - Μια βραδιά γνωριμίας και απόλαυσης

Newsroom

Στη χιονισμένη Αθήνα της Πέμπτης 10 Μαρτίου η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΑΣΠΚΜ), στo πλαίσιo του προγράμματος EUPHORIA, πραγματοποίησε προωθητική εκδήλωση για διαλεχτά προϊόντα της μακεδονίτικης γης στο κατάμεστο από κόσμο εστιατόριο OMNIVORE, στην Πλατεία Ειρήνης.

Άνθρωποι των media, δημοσιογράφοι, σεφ και επαγγελματίες του χώρου απόλαυσαν τη βραδιά και γνώρισαν καλύτερα ένα πρόγραμμα που έχει στόχο την ανάδειξη της ευρωπαϊκής ταυτότητας των ΠΟΠ & ΠΓΕ Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού γύρω από την εξαιρετική τους ποιότητα και γεύση και την ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα της της περιοχής.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στελέχη του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου, σεφ και δημοσιογράφοι.

Στην παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης ήταν η Βίκυ Χατζηβασιλείου, δημοσιογράφος και συγγραφέας βιβλίων ευεξίας. Τοποθετήθηκαν ακόμη ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης (ΑΣΠΚΜ) Κωνσταντίνος Κιλτίδης, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα EUPHORIA και μίλησε για τα προβλήματα και τις ανάγκες του αγροδιατροφικού τομέα και ο Γεώργιος Μίσκας, γενικός διευθυντής της εταιρείας Οικονομοτεχνικής, που παρουσίασε το πρόγραμμα EUPHORIA και τον ρόλο της Οικονομοτεχνικής στην υλοποίηση του. Τέλος, το λόγο πήρε η Ντίνα Νικολάου, σεφ και συγγραφέας βιβλίων γαστρονομίας, πρέσβειρά μας στην Ευρώπη (ειδικά στη Γαλλία) για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας με στόχο την ανάδειξη της χώρας μας σε απόλυτο γαστρονομικό προορισμό.

Ροδάκινο Νάουσας, κεράσι Ροδοχωρίου και ακτινίδιο σε ό,τι αφορά τα φρούτα, γιαούρτι, φέτα, κασέρι, μπάτζος και μανούρι σε ό,τι αφορά τα τυροκομικά και τα γαλακτοκομικά, καθώς και τα εκλεκτά κρασιά της περιοχής, ήταν οι γευστικοί πρωταγωνιστές της βραδιάς που έκλεισε με δείπνο το οποίο έφερε την υπογραφή της Ντίνας Νικολάου.

ακτινίδιαγιαούρτικρασίτυριάΚεντρική ΜακεδονίαΠΓΕκεράσιαΠΟΠ