Food & Drink|07.02.2019 17:42

Μάντζα από τη Νάουσα: ο Στέφανος Λαφάρας μας δίνει τη συνταγή

Newsroom

Στο εστιατόριο Χάραμα, σ' ένα παραδοσιακό κτίσμα στο Αρκοχώρι, ο σεφ και ιδιοκτήτης Στέφανος Λαφάρας κάνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά. Ικανή απόδειξη οι ωραίες πίτες που ψήνονται στον φούρνο με τα ξύλα, το μπουγιουρντί και τα κρέατα στη γάστρα – αγριογούρουνο με κάστανα ή με ελιές και λευκό κρασί, αλλά και ζυγούρι, μοσχάρι ή χοιρινό. Η ωραία συλλογή τοπικών τυριών κι ένα όμορφο πέτρινο κελάρι που αποτυπώνει τον αμπελώνα της Νάουσας, και που αν είσαι οινόφιλος σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο, συμπληρώνουν την εικόνα. Μέχρι να βρεθείτε στα μέρη του, δοκιμάστε να φτιάξετε τη μάντζα του, με λαχανικά και μπάτζο, ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά τυριά της περιοχής, που έχει νωρίτερα περάσει για λίγο από το τηγάνι.

Mάντζα

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Χρόνος: 7-10 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα ή παραπάνω, εφόσον σερβιριστεί ως μεζές)

2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε κομμάτια των 3 εκ.

1/2 μελιτζάνα φρέσκια, κομμένη σε κυβάκια των 3 εκ.

150 γρ. τυρί μπάτζ(ι)ο

150 γρ. σάλτσα ντομάτας

2-3 ματσάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο

λίγο σκόρδο

ελαιόλαδο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι πέντε κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τις κομμένες πιπεριές και τις μελιτζάνες. Ρίχνουμε όσο λάδι χρειαστεί, γιατί οι μελιτζάνες θα απορροφήσουν αρκετό. Κόβουμε τον μπάτζο κομματάκια, τον αλευρώνουμε και τον ρίχνουμε στο τηγάνι να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε αμέσως τη σάλτσα ντομάτας και προαιρετικά λίγο ντοματοπελτέ. Ρίχνουμε το σκόρδο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και η μάντζα είναι έτοιμη. Απολαύστε την με ένα καλό ξινόμαυρο Νάουσας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος/Βοηθός Φωτογράφου: Μανώλης Κάππα /Food styling:Tina Webb/ Βοηθός Food Stylist: Ματίνα Πετρούτσα

Πηγή: Eatme Φεβρουαρίου. Το Eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

συνταγές