Food & Drink|08.02.2019 19:29

Κριτική: Dry & Raw at Law στο Κολωνάκι

Newsroom

Εντυπωσιακό. Είναι η πρώτη λέξη που μοιραία έρχεται στο μυαλό μου μπαίνοντας στο πολυαναμενόμενο Dry & Raw του Κολωνακίου. Αν το πρώτο κατάστημα της Βούλας δημιούργησε την τάση των «speakeasy» εστιατορίων στην Αθήνα, αυτό το δεύτερο εστιατόριο του Στράτου Δρακούλη (εδώ μαζί με τον Γιάννη Μαρακάκη των Papillon και Forty) είναι μια αληθινή εξτραβαγκάντζα! Η ανοιχτή κουζίνα, τα ψυγεία με τα πολύτιμα κρέατα, η εντυπωσιακή μαρμάρινη μπάρα σε συνδυασμό με τους δερμάτινους καναπέδες, τα ντιζαϊνάτα καθίσματα και τα μαρμάρινα τραπέζια, όλα τους φωτισμένα στην εντέλεια και λουσμένα από δυνατή μουσική (εξαιρετικός ο ήχος), δημιουργούν ένα άρτιο αποτέλεσμα, ένα metropolitan style steak-house που θα ζήλευε κάθε πόλη του κόσμου.

Το Dry & Raw at Law ακολουθεί το μοτίβο και το γαστρονομικό concept του πετυχημένου εστιατορίου των νοτίων προαστίων. Και εδώ, απόλυτος πρωταγωνιστής είναι το κρέας. Στα ψυγεία του ισογείου θα βρείτε μια απίθανη ποικιλία από ράτσες, προελεύσεις, κοπές… και τιμές. Διαλέγετε το κομμάτι που θέλετε με τη βοήθεια πραγματικά καταρτισμένου προσωπικού, σάς το ψήνουν στην εντέλεια και το απολαμβάνετε στην τιμή που θα το αγοράζατε και λιανικά. Οι τιμές ποικίλλουν, όπως είναι φυσικό, μια και εδώ έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε κάποια από τα κορυφαία και πιο επιθυμητά κρέατα στον κόσμο – αν αρχίσετε να κοιτάτε προς το Kobe, να είστε προετοιμασμένοι για λογαριασμούς στην περιοχή των μερικών εκατοντάδων ευρώ!

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι εδώ θα συναντήσετε και κρέατα με ασυναγώνιστη σχέση ποιότητας - τιμής. Εγώ δοκίμασα ένα hanging tender (γνωστό και ως hanger steak) από αμερικάνικο Wagyu της διάσημης φάρμας Snake River, που με εντυπωσίασε με το γευστικό του βάθος και την έντασή του. Ένα κομμάτι 920 γρ. κόστισε €67 και τάιζε με άνεση τρία άτομα, καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η σχέση ποιότητας και τιμής είναι πραγματικά άφταστη. Από εκεί και πέρα, βέβαια, οι γαρνιτούρες (εκπληκτικές πατάτες τηγανητές, πληθωρικός πουρές με τρούφα και κρόκο αυγού, πεντανόστιμο cream spinach με μανιτάρια) και οι πολύ καλές συνοδευτικές σάλτσες χρεώνονται έξτρα και σε αρκετά ακριβές τιμές, €8-12, που ωστόσο τα αξίζουν.

Στα ψυγεία του θα βρείτε μια απίθανη ποικιλία από ράτσες, προελεύσεις και κοπές/Γιώργος Φάκαρος

Πέρα από αυτή την εντυπωσιακή ποικιλία κρεάτων, στο μενού θα βρείτε μια σειρά από προτάσεις που αναδεικνύουν τη θαυμάσια πρώτη ύλη, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στη γευστική πρόταση του Στράτου Δρακούλη και του σεφ του, Κώστα Ζαχαριά. Παράδειγμα; Αυτό το εκπληκτικό λουκάνικο από πάπια κομμένη στο χέρι ή το υπέροχο σνίτσελ από αυστραλέζικο Wagyu, αλλά και τα καλύτερα μπέργκερ της πόλης.

Παράλληλα, άλλη διάσταση χάρη στην πρώτη ύλη αποκτούν εδώ και πιάτα όπως η σαλάτα Caesar ή μια «απλή» μακαρονάδα με κιμά. Τέλος, στο μενού έχουν μπει δυναμικά και ορισμένα εξαιρετικά θαλασσινά, όπως το βασιλικό καβούρι και ο αστακός της Βρετάνης – οι δαγκάνες του πρωταγωνιστούν σε μια θαυμάσια σαλάτα, με τρούφα, μάνγκο και yuzu truffle dressing, που μοναδικό της μειονέκτημα ήταν ότι σερβίρεται λίγο πιο κρύα από ό,τι θα έπρεπε.

Ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο του εστιατορίου είναι η πλούσια λίστα κρασιών, με έμφαση στις δικές τους εισαγωγές και στις πολύ καλές επιλογές από τον Νέο Κόσμο, που προσφέρονται σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές. Αντί τελικού συμπεράσματος, θα πω μόνο τούτο: το Dry & Raw at Law είναι από τα ελάχιστα αθηναϊκά εστιατόρια που θα μπορούσε να σταθεί ακριβώς όπως είναι σε πόλεις όπως το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη!

Βαθμός 7,5/10

Τηλέφωνο 2103632400

Διεύθυνση Σκουφά 52, Κολωνάκι

Ανοιχτά Καθημερινά, μεσημέρι-βράδυ,

Τιμή / άτομο €60-150, με κρασί 

Κείμενο: Πάνος Δεληγιάννης

Πηγή: Eatme Φεβρουαρίου. Το Eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

κριτική εστιατορίου