Food & Drink|28.03.2022 17:41

50 Great Greek Wines 2022 - Περισσότερα από 140 οινοποιεία έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή

Newsroom

Εξαιρετικά δυναμική είναι η συμμετοχή των ελληνικών οινοποιείων στο δεύτερο 50 Great Greek Wines (50 GGW) που θα πραγματοποιηθεί από τις 5-8 Μαΐου στο ιστορικό εστιατόριο Selene στη Σαντορίνη. Περισσότερα από 140 οινοποιεία έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή μέσω των κρασιών τους, 20 ημέρες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής εγγραφών, στις 8 Απριλίου.

Ο εμπνευστής του 50 GGW Master of Wine Γιάννης Καρακάσης δηλώνει: «Η φιλοσοφία του 50 GGW απέχει από αυτήν ενός διαγωνισμού. Το διαγωνιστικό μέρος βραβεύει 50 κρασιά κάθε χρόνο, καθώς και τους νικητές των επιμέρους κατηγοριών και από εκεί και μετά ξεκινάει ο “πυρήνας” της ύπαρξης του 50GGW μέσα από μια σειρά στοχευμένων δράσεων προώθησης και προβολής σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 50 Great Greek Wines έχει ως σκοπό να αποτελεί μέσο επικοινωνίας της ποιότητας του ελληνικού κρασιού και να συνιστά ένα ακόμα πολύτικο εργαλείο στη διάθεση της ελληνικής παραγωγής για να βγει πιο δυναμικά εκτός συνόρων».

Ο Development Manager Γρηγόρης Μιχαήλος Dip WSET δηλώνει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι ήδη από τη συμμετοχή ενός τόσου μεγάλου αριθμού ποιοτικών οινοποιείων και κρασιών που έχουν ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τις περσινές συμμετοχές. Ενάμιση χρόνο μετά το πρώτο 50GGW ανυπομονούμε να έχουμε τα 50 νέα “εργαλεία επικοινωνίας” της πλατφόρμας. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε την ποιότητα του ελληνικού κρασιού σε όσo γίνεται περισσότερες αγορές και με πολύ εξωστρέφεια να δυναμώσουμε το μήνυμα της ποιότητας των ελληνικών κρασιών στο σύνολό τους. Σκοπός μας είναι ο μεγάλος νικητής αυτού του σύγχρονου εγχειρήματος, στο επίκεντρο του οποίου είναι η διαδικασία ανάδειξης των καλύτερων ελληνικών κρασιών από όσα συμμετέχουν, να είναι το ελληνικό κρασί».

Η τελετή απονομής των βραβείων του 50 Great Greek Wines θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την 31 Μαΐου 2022. Κατά την τελετή θα πραγματοποιηθεί και γευστική δοκιμή των βραβευμένων κρασιών.

Χορηγοί της διοργάνωσης

Platinum Sponsors: Αlpha Bank, Selene, AON. 

Gold Sponsors: Μr. Vertigo, Warehouse

Silver Sponsors: Cava Halari-Cordis, Cava Vegera, Cellier, Faidon's Athens, Genka, Koropoulis, Kylix, Masterzen, Οenophorum, Riedel, Sommelier's Choice, Trinity Wines, Cava Fousteris, Deals, Cork Hellas

Gastronomy Partners: Prism Berlin, Selene, Etrusco, Botrini's, Ampeli London, Prosilio, Exantas, Fita, Wood, Salis, Mavri Thalassa

διαγωνισμόςκρασίοινοποιείαΣαντορίνη