Food & Drink|30.05.2022 12:31

Καινοτόμα εφεύρεση! Κρατήστε σταθερό το μπουρίτο σας με μια... βρώσιμη ταινία

Newsroom

Τέσσερις Αμερικανοί φοιτητές μηχανικής είχαν την ιδέα για την πιο νόστιμη εφεύρεση στο μάθημα σχεδιασμού προϊόντων, όταν βρήκαν την έμπνευση -κυριολεκτικά- στην αγκαλιά τους την ώρα του μεσημεριανού φαγητού.

«Η Erin έτρωγε ένα μπουρίτο και η τορτίγια άνοιξε πάνω της», είπε στο CNN ένας από τους τέσσερις φοιτητές, ο Tyler Guarino. «Τότε ξαφνικά της ήρθε μία ιδέα, γιατί κατάλαβε ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που μπορούμε να λύσουμε».

Ο Tyler Guarino, η Erin Walsh, η Marie Eric και η Rachel Nie ήταν τελειόφοιτοι στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια βρώσιμη ταινία που θα μπορούσε να συγκρατεί τα wraps και τα burritos.

Σήμερα, δηλώνουν περήφανοι για το πρωτότυπο προϊόν τους, που έχει το όνομα «Tastee Tape». Ο Guarino δήλωσε ότι η ομάδα πέρασε μήνες μελετώντας μια «κανονική ταινία» και κατάφερε τελικά να βρει τα «βρώσιμα αντίστοιχα» των συστατικών της.

Οι φοιτητές είχαν τρία βασικά κριτήρια για την ταινία τους: Έπρεπε να είναι διαυγής και άχρωμη, να μην έχει γεύση και να μην έχει αξιοσημείωτη υφή. Αφού δοκίμασαν διάφορους συνδυασμούς, βρήκαν τη μαγική συνταγή, η οποία είναι επίσης χωρίς γλουτένη και κατάλληλη για vegans.Το Tastee Tape είναι διαφανές και άχρωμο.

«Δοκιμάσαμε περίπου 50 διαφορετικές συνθέσεις» πριν βρούμε τη νικητήρια συνταγή για το «Tastee Tape», λέει ο Guarino. Τα ακριβή συστατικά είναι επτασφράγιστο μυστικό λόγω εκκρεμούς αίτησης για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αλλά η ομάδα λέει ότι όλα όσα χρησιμοποιούνται είναι «βρώσιμα, ασφαλή για τα τρόφιμα, GRAS [γενικά αναγνωρισμένα ως ασφαλή] και είναι κοινά συστατικά ή πρόσθετα τροφίμων».

Πώς χρησιμοποιείται το Tastee Tape

Υπάρχουν τρία απλά βήματα για τη χρήση του Tastee Tape, εξηγεί ο Guarino. Το πρώτο είναι το ξεφλούδισμα μιας λωρίδας από το φύλλο κερωμένου χαρτιού. Στη συνέχεια, την βρέχουμε για να ενεργοποιήσουμε την ταινία, πριν τέλος την εφαρμόσουμε στην σφιχτά τυλιγμένη τορτίγια με πίεση.

Το σημερινό πρωτότυπο της ομάδας αποτελείται από λωρίδες ταινίας πάνω σε κερωμένο χαρτί, αλλά ελπίζουν επίσης να τη συσκευάσουν σε ρολό, όπως τo συνηθισμένo σελοτέιπ. Τη Δευτέρα, η ομάδα αποφοίτησε από το κολέγιο με τον Guarino να εκφράζει πως το ταξίδι της Tastee Tape μέχρι σήμερα ήταν «πραγματικά συναρπαστικό».

«Μάθαμε τόσα πολλά για τον σχεδιασμό προϊόντων, την κατασκευή πρωτοτύπων και την κατοχύρωση πατεντών. Είμαστε όλοι πραγματικά ευγνώμονες που είχαμε αυτή την ευκαιρία πριν αποφοιτήσουμε, καθώς μας δίδαξε τόσες πολλές πολύτιμες δεξιότητες», είπε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος και η συμφοιτήρια του Marie Eric θα παραμείνουν ένα ακόμη έτος στο JHU για να ολοκληρώσουν το μεταπτυχιακό τους και σε αυτό το διάστημα θα συνεχίσουν να εργάζονται πάνω στο προϊόν. σ.σ. Το Tastee Tape στην κεντρική είκονα είναι βαμμένο μπλε για να είναι ορατό. Η πραγματική ταινία είναι άχρωμη. 

καινοτομίαΗΠΑειδήσεις τώραφοιτητέςφαγητό