Food & Drink|26.10.2018 12:16

Γευστικά ζυμαρικά με ψιλοκομμένα καρύδια

Newsroom

Εναλλακτικός τρόπος για να απολαύσετε τα ζυμαρικά σας. Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα μακαρόνια με ψιλοκομμένα καρύδια. Θα χρειαστείτε 10 λεπτά για να τα προετοιμάσετε κι άλλα τόσα περίπου για να τα βράσετε.

Υλικά

  • 225 γραμμάρια (άβραστα) μακαρόνια
  • Αλάτι
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • Ψιλοκομμένα καρύδια και κλωναράκια μαντζουράνας για γαρνίρισμα
  • Διάφορα αλλαντικά, κομμένα σε λεπτές φέτες για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα

  • 100 γραμμάρια καρύδια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια μαντζουράνα
  • 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 4 κουτάλια σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τα βράζουμε επί 12 λεπτά ή ώσπου να γίνουν.
  2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, χοντροκόβοντας πρώτα τα καρύδια.
  3. Προσθέτουμε σε αυτά τη μαντζουράνα και σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος, χωρίς να κλείσουμε το μηχάνημα ώστε να ανακατεύονται. Επιπλέον ρίχνουμε και τη μισή από την παρμεζάνα.\
  4. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα περιχύνουμε με το βούτυρο και τα ανακατεύουμε αμέσως με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Τοποθετούμε τις φέτες των αλλαντικών γύρω γύρω σε μια μεγάλη πιατέλα. Αδειάζουμε τα μακαρόνια στο κέντρο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε πρώτα με τα ψιλοκομμένα καρύδια και μετά προσθέτουμε τα κλωναράκια μαντζουράνας.
ζυμαρικάπάσταμακαρόνια