Food & Drink|05.10.2022 13:21

Αυτά είναι τα 25 καλύτερα μπαρ του κόσμου - Δύο ελληνικά φιγουράρουν στη λίστα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου - Baba au rum (gallery)
Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου - clumsies (gallery)
Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου  - tayler & elementary (gallery)
Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου -Two Schmucks (gallery)
Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου  - Alquimico (gallery)
Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου  - Katana Kitten (gallery)
Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου  - Connaught Bar (gallery)
Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου  - Double Chicken Please (gallery)
Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου  - Little Red Door (gallery)
Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου - Licoreria Limantour (gallery)
Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου  - Sips (gallery)
Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου - Paradiso (gallery)

Τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2022 ανακοινώθηκαν χθες, με το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη να χάνουν την πρωτιά, καθώς ένα μπαρ από την Ισπανία φιγουράρει στην κορυφή ως η καλύτερη επιλογή για ποτό σε όλον τον πλανήτη. Το μπαρ Paradiso, στη μοντέρνα συνοικία El Born της Βαρκελώνης, ανέβηκε από την τρίτη θέση πέρυσι στην πρώτη, για το 2022 εκτοπίζοντας όλους τους επίδοξους ανταγωνιστές.

«Είναι μεγάλη τιμή να κερδίζεις και μεγάλη ευθύνη. Θα δουλέψουμε σκληρά για να ανταποκριθούμε στο να είμαστε οι καλύτεροι και να τηρήσουμε τις αρχές μας. Τα κοκτέιλ μας προσπαθούν να ωθήσουν τη δημιουργικότητα» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μπαρ. Η λίστα είναι το αποτέλεσμα των ψήφων 650 μπάρμαν και ιδιοκτητών μπαρ, συγγραφέων ποτών και ειδικών σε θέματα κοκτέιλ.

Και δυο ελληνικά μπαρ στα 25 καλύτερα

Η Ευρώπη κυριάρχησε στη λίστα καθώς διαθέτει τα περισσότερα κορυφαία μπαρ από κάθε άλλη ήπειρο. Στην 25αδα φιγουράρουν μάλιστα και δυο μπαρ της Αθήνας, το Clumsies στο No 19 και το Baba au Rum στο Νο20. Λίγο πιο κάτω, στη θέση 31 φιγουράρει και τρίτο αθηναϊκό μπαρ, το Line.

Τέσσερα μπαρ στην Ισπανία κατάφεραν να μπουν στην πρώτη 50άδα ενώ η πόλη της Καταλονίας φιλοξενεί τρία από τα 10 κορυφαία μπαρ της λίστας του 2022. 

Η Ιταλία είχε επίσης ισχυρή παρουσία στην πρώτη 50άδα του 2022, με μπαρ στη Ρώμη, τη Φλωρεντία, το Μιλάνο και τη Νάπολη να βρίσκονται στη λίστα. Το νεοεισερχόμενο L'Antiquario Napoli κέρδισε τη θέση Νο 46, τοποθετώντας τη νότια πόλη της Νάπολης για πρώτη φορά στην πρώτη 50άδα. Η Φλωρεντία έκανε επίσης την πρώτη της εμφάνιση στη λίστα, όπως και η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, η Λισαβόνα.

Αν και το Λονδίνο έπεσε από την πρώτη θέση, η πόλη όμως εξακολουθεί να είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς κοκτέιλ στον κόσμο. Πέντε μπαρ του Λονδίνου μπήκαν στη λίστα, συμπεριλαμβανομένου του The Connaught Bar, το οποίο έπεσε από την πρώτη θέση που κατείχε για δύο συνεχόμενα χρόνια, στην 8η θέση το 2022.

Ένα από τα πιο πρωτότυπα μπαρ στον πλανήτη, το Tayer + Elementary του Λονδίνου και διατήρησε τη θέση Νο 2 από το 2021. Η Νέα Υόρκη από την άλλη είναι η πόλη με τα πιο υψηλά καταταγμένα μπαρ στη λίστα του 2022. Το «μεγάλο μήλο» φιλοξενεί έξι μπαρ που βρίσκονται στο τοπ 50, μεταξύ των οποίων το Double Chicken Please στο νούμερο 6 και το Katana Kitten στο νούμερο 9.

Η Πόλη του Μεξικού είναι μια άλλη πρωτεύουσα των κοκτέιλ της Βόρειας Αμερικής με τέσσερα μπαρ στην πρώτη 50άδα, συμπεριλαμβανομένου του Νο 4 Licoreria Limantour, νικητή του βραβείου Best Bar in North America. 

Το Alquimico της Καρθαγένης είναι το καλύτερο μπαρ της Νότιας Αμερικής στο Νο 10. Υπάρχουν τρία μπαρ στο Μπουένος Άιρες στη λίστα καθώς και ένα στη Λίμα.

Στην Ασία, η Σιγκαπούρη, η Μπανγκόκ και το Χονγκ Κονγκ είχαν από δύο μπαρ στην πρώτη 50άδα. Στο Νο. 12, το Jigger & Pony στη Σιγκαπούρη κέρδισε το βραβείο του καλύτερου μπαρ στην Ασία. Στη Σιγκαπούρη το No. 33 Manhattan είναι ένα από τα πιο καλά bar food.

Το Ντουμπάι είχε τρία μπαρ στην πρώτη 50άδα, μεταξύ των οποίων και το Νο 38 Zuma, που κέρδισε το βραβείο του καλύτερου μπαρ στη Μέση Ανατολή και την Αφρική για τρίτη συνεχή χρονιά. Στην Ινδία, το Sidecar στο Νέο Δελχί ανέβηκε 21 θέσεις και βρίσκεται στο Νο 26.

H λίστα με τα 25 καλύτερα μπαρ του κόσμου

1. Paradiso, Βαρκελώνη
2. Tayer + Elementary, Λονδίνο
3. Sips, Βαρκελώνη
4. Licoreria Limantour, Μεξικό
5. Little Red Door, Παρίσι
6. Double Chicken Please, Νέα Υόρκη
7. Two Schmucks, Βαρκελώνη
8. The Connaught Bar, Λονδίνο
9. Katana Kitten, Νέα Υόρκη
10. Alquimico, Νότια Αμερική
11. Handshake Speakeasy, Μεξικό
12. Jigger & Pony, Σιγκαπούρη
13. Hanky-Panky, Μεξικό
14. Bangkok Social Club, Μπανγκόκ
15. Salmon Guru, Μαδρίτη
16. Drink Kong, Ρώμη
17. Coa, Χονγκ Κόνγκ
18. Floreria Atlantico, Μπουένος Άιρες
19. The Clumsies, Αθήνα
20. Baba au Rum, Αθήνα
21. Cafe La Trova, Μαΐάμι
22. Attaboy, Νέα Υόρκη
23. Satan's Whiskers, Λονδίνο
24. Tropic City, Μπανγκόκ
25. Kumiko, Σικάγο

Δείτε όλη τη λίστα με τα 50 καλύτερα εδώ

μπαρειδήσεις τώρακοκτέιλ