Food & Drink
|
18.11.2022 08:22
Πώς να φτιάξετε καραμελωμένα κρεμμύδια στιφάδου
NewsroomΠώς θα φτιάξετε καραμελωμένα κρεμμύδια με μέλι και ξίδι βαλσαμικό για να γαρνίρετε με τον πιο πληθωρικό τρόπο ψητά κρέατα και πουλερικά;
- Διαλέγετε μικρά στρογγυλά κρεμμυδάκια, σαν αυτά που χρησιμοποιείτε στο στιφάδο (αν αγοράσετε κατεψυγμένα θα γλιτώσετε το καθάρισμα, αλλά πιθανόν να μην διατηρήσουν το σχήμα).
- Ρίχνετε σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο ή βαθύ τηγάνι 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι, αλάτι, τα κρεμμυδάκια (γύρω στα 700 γρ). και νερό ίσα να τα σκεπάσει (1 με 1 1/2 φλιτζάνι).
- Τα αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να αποκτήσουν χρώμα τα κρεμμυδάκια. Ενδιαμέσως ανακατεύετε να μην κολλήσουν.
- Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνετε στα κρεμμύδια 2 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι. Ξαναβάζετε σε χαμηλή φωτιά για 10? ανακατεύοντας προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενσωματωθεί και το ξίδι.
- Σερβίρετε τα κρεμμυδάκια με φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα κρεατικά, πουλερικά ή κυνήγι.
Διαβάστε ακόμη
- «Χρυσάφι» η μετακίνηση με πλοίο: Στα ύψη οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Ως και τρεις φορές πάνω τα κέρδη των εταιρειών
- Σε απόγνωση οι καταναλωτές: Ο πληθωρισμός μειώνεται αλλά οι τιμές... αυξάνονται
- Έρχεται στην Ελλάδα χάπι κατά του καπνίσματος - Πόσο θα κοστίζει
- Το καλοκαίρι ξεκινά με τον υδράργυρο να ανεβαίνει - Πού αναμένονται βροχές