Food & Drink|18.11.2022 08:22
Πώς να φτιάξετε καραμελωμένα κρεμμύδια στιφάδου
NewsroomΠώς θα φτιάξετε καραμελωμένα κρεμμύδια με μέλι και ξίδι βαλσαμικό για να γαρνίρετε με τον πιο πληθωρικό τρόπο ψητά κρέατα και πουλερικά;
- Διαλέγετε μικρά στρογγυλά κρεμμυδάκια, σαν αυτά που χρησιμοποιείτε στο στιφάδο (αν αγοράσετε κατεψυγμένα θα γλιτώσετε το καθάρισμα, αλλά πιθανόν να μην διατηρήσουν το σχήμα).
- Ρίχνετε σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο ή βαθύ τηγάνι 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι, αλάτι, τα κρεμμυδάκια (γύρω στα 700 γρ). και νερό ίσα να τα σκεπάσει (1 με 1 1/2 φλιτζάνι).
- Τα αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να αποκτήσουν χρώμα τα κρεμμυδάκια. Ενδιαμέσως ανακατεύετε να μην κολλήσουν.
- Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνετε στα κρεμμύδια 2 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι. Ξαναβάζετε σε χαμηλή φωτιά για 10? ανακατεύοντας προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενσωματωθεί και το ξίδι.
- Σερβίρετε τα κρεμμυδάκια με φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα κρεατικά, πουλερικά ή κυνήγι.
Διαβάστε ακόμη
- Δημοσκόπηση OPEN: Η ακτινογραφία της ψήφου – Πού κερδίζουν και πού χάνουν Μητσοτάκης, Κασσελάκης και Ανδρουλάκης
- Γυναικοκτονία 40χρονης στο Μενίδι: Προκλητικός και αμετανόητος ο 50χρονος - «Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»
- Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το τροχαίο στη Σμύρνη με θύματα Έλληνες - Εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο η 67χρονη
- Αφρικανική σκόνη προ των πυλών: Αποπνικτική ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με το κύμα ζέστης – LIVE η πορεία του φαινομένου