Food & Drink|02.12.2022 08:10

Χειμωνιάτικες μαρμελάδες και σάλτσες φρούτων

Newsroom

Γλυκές ιδέες και συνταγές ιδανικές για να νοστιμίσουμε τα ψωμάκια, το κέικ, τις τηγανίτες ή τα τσουρεκάκια του κυριακάτικου πρωινού και του γιορτινού brunch και να περιχύσουμε μηλόπιτες, τάρτες, τσιζκέικ ή κρέμες δίνοντάς τους νέο χαρακτήρα.

Συνταγή για γλυκιά σάλτσα με λεμόνι, μέλι, μήλο και μπανάνα

Υλικά: 2 μπανάνες σε κομματάκια, 1 μήλο καθαρισμένο, ψιλοκομμένο, ο χυμός 1 λεμονιού, 100 γρ. μέλι, 50 γρ. ζάχαρη, 200 γρ. νερό
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε τις μπανάνες με το χυμό λεμονιού και τις βάζουμε μαζί με το μήλο σε κατσαρολάκι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου 10’. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα περνάμε από το μπλέντερ. Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο.

Συνταγή για μαρμελάδα μανταρίνι

Μια φίνα μαρμελάδα με ζάχαρη και μέλι που θα χαρίσει το ντελικάτο άρωμα του μανταρινιού στο τσιζκέικ, το μπριος ή το τσουρεκάκι του πρωινού. Η μαρμελάδα αυτή είναι αρκετά ρευστή, γιατί δεν περιέχει πηκτίνη. Όταν πήξει αρκετά, μοιράστε τη σε αποστειρωμένα βάζα για να τη διατηρήσετε αρκετό καιρό ή διατηρήστε τη σε δοχείο τροφίμων στο ψυγείο. Δείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ.  

Συνταγή για καραμελένια σάλτσα με πορτοκάλι, ρούμι και κονιάκ

Υπέροχη σάλτσα που μεταμορφώνει τηγανίτες, πανκέικ, μηλόπιτες και μετατρέπει καθημερινά γλυκίσματα σε γιορτινές απολαύσεις. Δείτε πώς θα τη φτιάξετε πατώντας εδώ.

Συνταγή για μαρμελάδα ρόδι

Πανακότες και κρέμες, φρέσκα τυριά, ακόμη και το ντρέσινγκ της πράσινης σαλάτας αποκτούν νέο χαρακτήρα με λίγη μαρμελάδα ρόδι.

Υλικά: 4 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη, χυμός από 2 1/2 λεμόνια, 5 φλιτζάνια χυμός ροδιού, τα σπόρια από 3 ρόδια

Εκτέλεση: Κόβετε τα ρόδια στη μέση και αφαιρείτε τα σπόρια τους. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το χυμό ροδιού με τη ζάχαρη για 35? περίπου σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να αποκτήσετε σιρόπι. Προσθέτετε το χυμό από τα λεμόνια και τα σπόρια από τα ρόδια. Βράζετε για 40? ακόμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει η μαρμελάδα. Την μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα. Αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει και τη βάζετε στο ψυγείο.

Συνταγή για γλυκό κουταλιού με εσπεριδοειδή

Πορτοκάλια, λεμόνια, και γκρέιπφρουτ συνδδυάζονται μεταξύ τους γι' αυτό το υπέροχο χειμωνιάτικο γλυκό του κουταλιού. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

μανταρίνιαφρούταμαρμελάδαπορτοκάλιαμαρμελάδεςρόδια