Food & Drink|24.12.2022 17:42

Η λίστα με τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου βρίσκει την Ελλάδα στη δεύτερη θέση - Ποια χώρα «φιγουράρει» στην πρώτη

Newsroom

Δημοσιεύτηκε ο κατάλογος World Taste Atlas για το 2022 ο οποίος περιλαμβάνει μια λίστα με τις καλύτερες παραδοσιακές κουζίνες του πλανήτη βασιζόμενος στη γνώμη του κοινού.

Την πρώτη θέση στη λίστα κατέλαβε η Ιταλία, με την πίτσα, το ριζότο και την παρμεζάνα να συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Το TasteAtlas κατέταξε τις κουζίνες του κόσμου σύμφωνα με τις ψήφους του κοινού για τα συστατικά, τα πιάτα και τα ποτά. Παράλληλα υπήρξε κατάταξη με τα πιάτα που συγκεντρώνουν την υψηλότερη βαθμολογία για το 2022.

 

Λάδι, μπουγάτσα και ντάκο 

Στη δεύτερη θέση πάντως της λίστας βρίσκεται η Ελλάδα και η ελληνική κουζίνα, με το καλαματιανό λάδι, τα φιστίκια Αιγίνης, το βινσάντο Σαντορίνης, τη μπουγάτσα και τον ντάκο να θεωρούνται τα κορυφαία 5 με βάση την βαθμολογία. Ωστόσο, δημοσιεύτηκε και λίστα με τα 50 καλύτερα πιάτα του κόσμου που συνυπολογίζει βαθμολογία και δημοφιλία. Εκεί βρίσκονται τα παϊδάκια (15), ο γύρος (31), το γιουβέτσι (36) και ο μπακαλιάρος (41). Νούμερο 1 πιάτο στον κόσμο σύμφωνα με την λίστα, το ιαπωνικό καρέ! 

 

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Ισπανία, στην τέταρτη η Ιαπωνία, πέμπτη η Ινδία, έκτο το Μεξικό, έβδομη η Τουρκία όγδοες οι ΗΠΑ, ένατη η Γαλλία και δέκατο το Περού. Σημειώνεται ότι και πριν από λίγους μήνες, σε προηγούμενη κατάταξη, η ελληνική κουζίνα είχε αναδειχθεί και πάλι δεύτερη στον κόσμο.

Στον πάτο της λίστας βρέθηκαν αρκετές χώρες, όπως η Νορβηγία, το Μαρόκο και η Ισλανδία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ελληνική κουζίναειδήσεις τώραφαγητό