Food & Drink
|
08.11.2018 15:59
Πένες ογκρατέν για όλες τις ώρες
NewsroomΒράζουμε νερό, ρίχνουμε τις πένες και τρώμε. Για το πώς θα το καταφέρετε μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, θα το μάθετε στην παρακάτω συνταγή.
Υλικά
- 1 πακέτο πένες
- Αλάτι
- Μισό κιλό τυρί φέτα
- Για την κρέμα
- 1,5 λίτρο γάλα
- 4 αβγά
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Προαιρετικά Τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια, αφού πρώτα ρίξουμε αλάτι. Τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε ένα πυρέξ, το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε μέσα τις πένες και το τριμμένο τυρί φέτα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το γάλα (αφήνοντας ένα φλιτζάνι) και τα αβγά και ανακατεύουμε συνέχεια. Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα. Όταν πήξει η κρέμα, τη βγάζουμε και τη ρίχνουμε στις πένες.
- Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο -προαιρετικά- και ψήνουμε στους 170ο για 35 με 40 λεπτά. Όταν αρχίζει να ροδοκοκκινίζει, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Διαβάστε ακόμη
- «Μισή ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν»: Συγκλονίζουν αυτόπτες μάρτυρες για τον 7χρονο που πνίγηκε
- Πάνω από 40 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία: Νοσηλεύονται 7 παιδιά, στη ΜΕΘ ένας υπερήλικας
- Ξανά στο προσκήνιο το τουρκολιβυκό μνημόνιο και η Ανατολική Μεσόγειος: Πώς επηρεάζει την Ελλάδα η συνάντηση Ερντογάν - Ντμπεϊμπά
- ΗΠΑ: 28χρονη νίκησε τον καρκίνο και προειδοποιεί για το σιωπηλό σύμπτωμα που όλοι πρέπει να προσέξουν