Food & Drink|23.01.2023 08:10

Τέλειες ομελέτες στη φόρμα των μάφιν – Δείτε πώς γίνονται

Newsroom

Έχουν πλάκα στη μίνι εκδοχή τους και κάνουν τα σπιτικό σνακ πιο …χαριτωμένο και στιλάτο. Πώς να φτιάξετε ατομικές ομελετούλες στη φόρμα το μάφιν.

Οι πλέον καλοσχηματισμένες ομελέτες φούρνου

Η φόρμα των μάφιν είναι το ιδανικό σκεύος για να φτιάξει κανείς καλοσχηματισμένες ομελέτες φούρνου. Θέλουν ψήσιμο γύρω στα 20? και βάζετε μέσα ό,τι τραβάει η όρεξή σας από λαχανικά και αλλαντικά. Είναι πάρα πολύ εύκολες στην παρασκευή τους και δεν θα σας προβληματίσουν καθόλου. Το μόνο που χρειάζεται να θυμάστε είναι ότι για μια φόρμα με 12 θήκες θα χρειαστείτε 5-6 μεγάλα αυγά ή 7-8 μικρά. Επίσης σκληρά λαχανικά όπως οι πιπεριές ή τα κερεμμύδια ή πολύ ζουμερά όπως οι ντομάτες, καλό είναι πρώτα να τα «μαραίνετε», σοτάροντάς τα σε ελαιόλαδο στο τηγάνι. 

Συνταγή για δημοφιλείς ομελέτες σα μάφιν με σπανάκι, ζαμπόν και τυρί

  • Αν θέλετε να φτιάξετε πολύ δημοφιλείς ομελέτες σα μάφιν με σπανάκι, ζαμπόν και τυρί θα χρειαστείτε:
  • 200 γρ. ζαμπόν της αρεσκείας σας κομμένο σε κυβάκια (μπορείτε να βάλετε και λουκάνικο τ. Φρανκφούρτης)
  • 200 γρ. τυρί της αρεσκείας σας τριμμένο ή σε κομματάκια
  • 250-270 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 8 αυγά
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο και λίγο μοσχοκάρυδο
Δείτε τη συνέχεια πατώντας εδώ
αλλαντικάομελέταμάφιναυγάτυριά