Food & Drink|26.10.2018 12:18

Τζατζίκι ντιπ γιαουρτιού - Γευστική παραλλαγή

Newsroom

Δροσερό συνοδευτικό για κρεατικά, αλλά και για λαχανικά, κυρίως τηγανητά. Θα χρειαστεί μόλις πέντε λεπτά για να το φτιάξετε και να το απολαύσουν 6 έως 8 άτομα. Την ποσότητα του σκόρδου την αφήνουμε πάνω σας...

Υλικά

  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 μέτρια αγγούρια τριμμένα χοντρά στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο καλά τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • Λίγο αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα αγγούρια στον τρίφτη, τα στραγγίζουμε για να φύγουν όλα τα υγρά, πιέζοντάς τα ελαφρά με την παλάμη μας.
  2. Κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το ξίδι, ανακατεύουμε καλά και ύστερα ρίχνουμε το γιαούρτι.
  3. Ανακατεύουμε εκ νέου και διορθώνουμε στο αλάτι.
  4. Το βάζουμε στο ψυγείο. Λίγη ώρα αργότερα είναι έτοιμο για να καταναλωθεί.
τζατζίκι