Food & Drink|04.03.2019 17:31

Things in Jars: βάλτε το δάχτυλο στο βάζο με το γλυκό

Newsroom

Στις επιφάνειες του ζαχαροπλαστείου με την παραμυθένια ατμόσφαιρα στην οδό Πετράκη ανθίζουν λουλούδια, καρποί φρούτων και φυτά, που έχει σχεδιάσει ο Αλέξανδρος Πετράκης, ενώ στο ψυγείο ευδοκιμούν πολύχρωμα cupcakes, κέικ και τούρτες που ετοιμάζει η Κατερίνα μαζί με τον Χρήστο.

Τα δυο νέα παιδιά εμπιστεύτηκαν την μαξιμαλιστική ματιά του interior designer που έχει διαμορφώσει από το Noel μέχρι το Upupa Epops, κι έτσι σερβίρουν τα γλυκά τους σ’ ένα χώρο με διονυσιακές μάσκες και γιρλάντες αποτυπωμένες στους τοίχους, χρυσές λεπτομέρειες, χριστουγεννιάτικους καρυοθραύστες, ένα πατάρι σαν κρύπτη και τον μαγικό αριθμό 7 στην πρόσοψη (στον Πετράκη αρέσει πάντα να σκορπάει αριθμούς στο χώρο).

Θα βρεις cupcakes με γλάσο λεμονιού, ταχινιού, φιστικοβούτυρου, αλατισμένης καραμέλας και με άλλες γεύσεις, αμερικανικού τύπου αφράτα cakes όπως Red Velvet και μια επιλογή για vegans – θα τα συνοδεύσεις με ζεστή σοκολάτα φτιαγμένη όπως πρέπει με κομμάτια Valrhona, βότανα από τον Όλυμπο ή χυμούς ψυχρής έκθλιψης. Αν επίκεινται γενέθλια, σχεδίασε με την Κατερίνα μια θε(α)ματική τούρτα, που θα σου φτιάξει με βουτυρόκρεμα και εικαστική φαντασία και δεξιοτεχνία.

Πετράκη 30, Αθήνα, 2103249945.

Πηγή: Eatme Μαρτίου. Το Eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

άφιξηγλυκό