Food & Drink|26.10.2018 12:18
Κέικ πορτοκαλιού για παιδιά και φίλους!
NewsroomΓια το σπίτι, το σχολείο, το γραφείο, την εκδρομή, τη λιγούρα. Παρασκευάζεται πολύ εύκολα, σε πέντε μόλις λεπτά, μπαίνει στο φούρνο για άλλα 35'-40’ και γλυκαίνει έξι έως οκτώ άτομα!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 αβγά
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1 γιαούρτι
- 250 γραμμάρια βιτάμ
- Ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Αφήνουμε το βιτάμ έξω από το ψυγείο να μαλακώσει λίγο και το χτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα, προσθέτοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη.
- Κατόπιν ρίχνουμε τα αβγά, το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα.
- Χαμηλώνουμε το μίξερ και αφού πρώτα έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι, το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα.
- Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε μόνοι μας. Το μείγμα δεν θέλουμε να είναι σφιχτό.
- Αλείφουμε με βούτυρο τη φόρμα του κέικ, την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα για το κέικ πορτοκαλιού.
- Βάζουμε το κέικ στον φούρνο στους 170ο και το ψήνουμε για 40’. Τσεκάρουμε στο 35λεπτο με ένα μαχαίρι εάν έχει ψηθεί.
- Προαιρετικά, πριν το τοποθετήσετε στον φούρνο, μπορείτε να βάλετε μέσα στο μείγμα κομμάτια κουβερτούρας.
Διαβάστε ακόμη
- Ραντεβού στα μπλόκα αντί για το Μαξίμου δίνουν οι αγρότες - «Δε θα κάνουμε πίσω αν δε λυθούν τα προβλήματα»
- Αποκάλυψη OPEN για κύκλωμα ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο αρχηγός χρησιμοποιούσε λογαριασμό του λογιστή για τις επιδοτήσεις
- Ισραήλ: Σκοτώσαμε τον υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς Ραέντ Σαάντ - Το βίντεο που δημοσίευσε ο IDF
- Εντυπωσιακό βίντεο: Όρκες και δελφίνια συνεργάζονται στο κυνήγι σολομών - H πρώτη τεκμηριωμένη καταγραφή συνεργασίας