Food & Drink
|
28.10.2018 15:04
Το αγαπημένο κουλούρι Θεσσαλονίκης
NewsroomΥλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 15 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού νερό (στο ένα φλιτζάνι διαλύουμε τη μαγιά και λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να φουσκώσει)
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 φλιτζάνι του καφέ σησαμέλαιο
- 500 γραμμάρια σουσάμι
Εκτέλεση
- Αρχικά στο ένα φλιτζάνι από τα 2 ½ διαλύουμε τη μαγιά με λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να φουσκώσει.
- Μετά ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια, τα οποία ενώνουμε στην άκρη με λίγο νερό για να κολλήσουν. Στη συνέχεια τα βουτάμε σε ένα μπολ με νερό και μετά στο σουσάμι.
- Στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε ακόμη
- Έρχονται άρον άρον αλλαγές στις εφημερίες: Τι τις «πυροδότησε» και οι παρεμβάσεις
- Ακίνητα: Οι περιοχές που έχουν τα σκήπτρα της ακρίβειας - Γιατί «ανηφορίζουν» οι τιμές
- Γεωλόγος πιστεύει ότι έλυσε ένα από τα μυστήρια της Μόνα Λίζα! Γιατί το κρατούσε μυστικό για 30 χρόνια
- Η 17χρονη κόρη του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί εκφράζει το πάθος της για τον χορό σε νέο βίντεο