Food & Drink|28.10.2018 15:04
Το αγαπημένο κουλούρι Θεσσαλονίκης
NewsroomΥλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 15 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού νερό (στο ένα φλιτζάνι διαλύουμε τη μαγιά και λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να φουσκώσει)
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 φλιτζάνι του καφέ σησαμέλαιο
- 500 γραμμάρια σουσάμι
Εκτέλεση
- Αρχικά στο ένα φλιτζάνι από τα 2 ½ διαλύουμε τη μαγιά με λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να φουσκώσει.
- Μετά ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια, τα οποία ενώνουμε στην άκρη με λίγο νερό για να κολλήσουν. Στη συνέχεια τα βουτάμε σε ένα μπολ με νερό και μετά στο σουσάμι.
- Στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε ακόμη
- Βαρύ το κόστος του εθίμου: Ακρωτηριάστηκε άνδρας και στα Καλύβια μετά από κροτίδα - 5 τραυματίες στην Αθήνα
- Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο: Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης, ο μπασίστας και η φωνή των Socrates Drank the Conium
- Αναψαν οι λαμπάδες των Ελλήνων celebrities και «πλημμύρισε» το Instagram με Φως και αισιοδοξία
- Πάρκο Νηρηίδων: Ένα ιαπωνικό «διαμαντάκι» πρασίνου στην καρδιά της Αθήνας