Food & Drink|28.10.2018 15:04

Το αγαπημένο κουλούρι Θεσσαλονίκης

Newsroom

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 15 γραμμάρια μαγιά νωπή
  • 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού νερό (στο ένα φλιτζάνι διαλύουμε τη μαγιά και λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να φουσκώσει)
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ σησαμέλαιο
  • 500 γραμμάρια σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά στο ένα φλιτζάνι από τα 2 ½ διαλύουμε τη μαγιά με λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να φουσκώσει.
  2. Μετά ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
  3. Πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια, τα οποία ενώνουμε στην άκρη με λίγο νερό για να κολλήσουν. Στη συνέχεια τα βουτάμε σε ένα μπολ με νερό και μετά στο σουσάμι. 
  4. Στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.